Тістечко ленінградське

Як смачно зробити Тістечко ленінградське простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Цікавий , незвичайний і дуже смачний десерт.❤️🔥

Інгредієнти

Листкове тісто – 400-500 гр.

Для еклерів:
Яйця – 5 шт (с1)
Рослинне масло – 80 мл
Вода – 260 мл
Щіпка солі
Борошно – 250 гр.

Заварний крем:
2 жовтки
120 гр.цукру
кукурудзяний крохмаль 1-2 ст./л.
400 мл. молока
250 грам вершкового масла
Ванілін за бажанням і смаком

Тістечко ленінградське покроковий рецепт

1. В каструлю, додати воду , масло і щіпку солі. Поставити на плиту і закип’ятити, швиденько додати борошно і швидко перемішати до однорідності, щоб не було грудочок. Потім вимкнути плиту, залишити на 10-15 хвилин в сторонці. Приготуйте міксер. Починайте збивати і по одному додавати яйця( збиваючи міксер) Потім лопаткою зібрати і країв суміш , щоб була однорідна і ще раз взбить.

2. Змішати яйця, крохмаль, цукор і трохи влити молоко. Відправити на плину і перемішати не перестаючи до загустіння. 🕊Потім накрити харчовою плівкою в контакт і дати охолонути повністю.
Потім вершкове масло кімнатної температури збити до однорідної маси і по ложечці додаємо заварную масу і збиваємо. 🌓Крем готовий.😍

3. Збірка відео😍😍 Расскатать листкове тісто , поділити на частини . Викласти по ложці заварную масу (взалежності якого розміру у вас листкове тісто) я зробила більше і додавала по столовій ложці. І загорнути як показано на відео. 🔴Відправляємо в духовку при 180 С на 50-55 хвилин. (Духовку не відкривати взагалі, ато еклери опустяться.)

Відео рецепт 👇