Як зробити Тістечко Париж Брест з фундучным кремом простий рецепт.
Париж – Брест – десерт, який став класикою французьких десертів. Це виріб із заварного тіста, начинений кремом «муслін» з праліне, прикрашене мигдалевими пелюстками і цукровою пудрою.
Зараз кондитери охоче готують свої, абсолютно різноманітні варіації, і це безперечно, чудово) Я бачила і фісташкові і ягідні і навіть кокосові. Крім крему, в десерт додають горіхові пасти, карамель, ягідні кулі.
⠀
Свій варіант я зробила за класичним рецептом, яким навчають студентів в кулінарній школі Le Cordon Bleu – мені дуже хотілося спробувати саме класичний варіант. На мій смак, тістечко вийшло дуже смачним і гармонійним, але досить важким. Наступного разу муслін я спробувала б замінити ганашем або кремом на вершковому сирі.
Париж – Брест – десерт, який став класикою французьких десертів. Це виріб із заварного тіста, начинений кремом «муслін» з праліне, прикрашене мигдалевими пелюстками і цукровою пудрою.
Зараз кондитери охоче готують свої, абсолютно різноманітні варіації, і це безперечно, чудово) Я бачила і фісташкові і ягідні і навіть кокосові. Крім крему, в десерт додають горіхові пасти, карамель, ягідні кулі.
⠀
Свій варіант я зробила за класичним рецептом, яким навчають студентів в кулінарній школі Le Cordon Bleu – мені дуже хотілося спробувати саме класичний варіант. На мій смак, тістечко вийшло дуже смачним і гармонійним, але досить важким. Наступного разу муслін я спробувала б замінити ганашем або кремом на вершковому сирі.
Інгредієнти
На 10 не дуже великих кілець
⠀
Для тіста:
Молоко – 170гр
Вершкове масло – 70гр
Борошно – 100г
Сіль – щіпка
Яйця – 140 гр
КРЕМ МУСЛІН З ПРАЛІНЕ
Молоко – 370гр
Жовтки – 70гр
Цукор – 80гр
Борошно – 20гр
Кукурудзяний крохмаль – 25гр
Паста – праліне – 200гр
Вершкове масло – 310гр
Вершки жирні – 140гр
Тістечко Париж Брест з фундучным кремом покроковий рецепт
1. Для тіста:
Молоко, масло, сіль і цукор з’єднати і довести до кипіння. Зняти з вогню, додати відразу все борошно, перемішати до однорідності (тісто вийде дуже густе, у вигляді грудки). Повернути тісто на середній вогонь і просушити його, переминая лопаткою протягом пари хвилин (тісто має почати скоринки на стінках і дні сковороди).
Молоко, масло, сіль і цукор з’єднати і довести до кипіння. Зняти з вогню, додати відразу все борошно, перемішати до однорідності (тісто вийде дуже густе, у вигляді грудки). Повернути тісто на середній вогонь і просушити його, переминая лопаткою протягом пари хвилин (тісто має почати скоринки на стінках і дні сковороди).
2. Зняти з вогню і охолодити тісто протягом 10-15 хвилин. Яйця змішати в мисці з допомогою віночка, додавати потроху в тісто, перемішуючи після кожної доданої частини. Можливо вам знадобляться не всі яйця. Готове тісто має бути густим і повільно стікати з лопатки (у вигляді букви V).
3. Накрити тісто харчовою плівкою і настояти протягом пари годин (можна прибрати в холодильник, якщо хочете наполягати довше або немає можливості отпечь відразу). Відсадити кільця на перфорований або тефлоновий килимок, випікати при 170° близько 40-45 хвилин. Духовку при цьому не відкривати. Кільця остудити і розрізати напополам.
4. Продовження рецепта в карусельці инстаграма ниже.
Відео рецепт 👇