Ніжні тофники сирники з тофу простий рецепт. Хочу сказати у мене вийшла крута веганські дуже корисна альтернатива звичайним сирників. Закохалася в ці тофники, а особливо із знахідкою соєвого йогурту без добавок і цукру в складі. Якщо ви з якихось причин не їсте сир або хочете урізноманітнити свій раціон, обов’язково спробуйте приготувати ці сирники з тофу.
Інгредієнти
КБЖУ всієї порції (без доповнення)
~450,4/40/17,6/33
⠀
Інгредієнти:
• ~220 р. м’якого тофу (ісп. пачку)
• 40 мл. горіхового молока (ісп. мигдальне)
• 25 р. амарантового борошна
• ванілін
• 5 р. насіння чіа
• 5 р. кокосового масла
⠀
Додатково:
• соєвий йогурт без добавок
• пюре свіжого ківі
⠀
❕ Для смачних тофников підійде саме м’який (шовковий) тофу. Він містить найбільшу кількість вологи. Структуру шовкового тофу можна описати, як м’який заварний крем або повітряний пудинг.
Тофники сирники з тофу покроковий рецепт
1. Тофу і молоко збити блендером, додати ванілін, насіння чіа і борошно, перемішати до однорідності, залишити на 5 хвилин. ⠀ В цьому рецепті використовувала ароматизатор зі смаком ванілі, він досить солодкий, тому додатково не додавала подсластитель.
2. Якщо будете використовувати звичайний ванілін, то додайте трохи підсолоджувача, щоб тофники були солодкими. ⠀ Розділити масу на 5 рівних шматка ~55 р. Надати сирників форму без використання додаткової муки.
3. Сковороду добре розігріти і залишити на середньому вогні, трохи змастити кокосовим маслом і протерти паперовим рушником. Обсмажити сирники до золотистої скоринки під кришкою з обох сторін. Потім поставити в розігріту духовку на 200 градусів на ~10 минут.