Пишні сирники із сиру з борошном і манкою на сковороді

Як приготувати Пишні сирники із сиру з борошном і манкою на сковороді рецепт простий. Добре бути кулінарним блогером в Штатах, про теми для постів взагалі думати не потрібно – кожен день свято їжі! Сьогодні, наприклад, National Cheescake Day. ⠀ «Ватрушка», зведена в культ. Приготована з продукту, який вийшов випадково, в спробі імітувати французький сир в місцевих умовах. З точки зору технології – суміш сирної запіканки і запеченого крему. Прообразом часто називають львівський сирник, який перебрався в Н-Й з польськими євреями.
Але львівський сирник – зовсім не сирник у звичному розумінні. Раніше я іноді чула, як «наші» сирники називають творожниками, зараз вже немає. ⠀ Цікаво, чому в нашій країні немає «Національного дня сирників»? Вони ж з традиційного продукту, і для наших людей точно не менше культові, ніж чізкейк для американців, 1 029 915 пошукових запитів за місяць! Для кожного – зі своїми (іноді недосяжними) критеріями ідеальності.
Хтось пече їх з закритими очима, у кого-то не виходять всупереч старанням і дотримуватися всіх порад. ⠀ У мене начебто виходять. У докулинарной життя колеги, прилетавшие у відрядження в Новоросійськ, чекали запрошення в гості саме на сирники. ⠀ Роблю майже не солодкі, з лимонною цедрою. І смажу тільки на вершковому маслі, в ідеалі – на топленому. ⠀ Щоб два рази не вставати, мій рецепт.

Інгредієнти

5-6 штук

500 г сиру
3 жовтки
2-3 ст. л. пшеничного борошна
2 ст. л дрібної манки
1 ст. л. цукру
цедра ½ лимона
сіль
вершкове/топлене масло для смаження

Пишні сирники із сиру з борошном і манкою на сковороді покроковий рецепт

1. Цукор перетріть з цедрою, додайте сир, жовтки, сіль, борошно і манку. Замісіть м’яке тісто. Якщо сир грудкуватих, спочатку обробіть його блендером, а потім вже додавайте все остальное.
2. Розділіть тісто на 5-6 порцій. Обваляйте в борошні, подформуйте ножем, ущільнюючи тісто. Перекладіть на дошку, укриту силіконовим/тефлоновим килимком або плівкою, накрийте плівкою і приберіть в холодильник хоча б на годину. Я прибираю на ночь.
3. Смажу на добре розігрітій олії, вогонь – помірний, з обох боків до золотистого кольору. Потім підливаю трохи окропу, накриваю кришкою і зменшую вогонь до мінімального і залишаю на кілька пропаритися минут.