Тонкі млинці на заквасці без дріжджів

Хто виводить закваску, то точно знайомий з ситуацією, коли її залишається багато, хліб пекти не встигають, а викидати – шкода 😬 Готуємо Тонкі млинці на заквасці без дріжджів рецепт простий. У мене для вас є приголомшливий рецепт заварних млинчиків на заквасці (рецептом простих заварних млинчиків я вже ділилася, дивіться у блозі трохи нижче). Млинці виходять максимально ніжними, тануть у роті 👌

Інгредієнти

Залишки закваски (100% вологість) – 200 р
Яйця – 2 шт.
Тепле молоко – 600 мл
Окріп – 100 мл
Борошно – 200-220 р
Цукор – 2 ст. л.
Сіль – 0,5 ч. л.
Рослинна олія – 50 мл
Сода – 0,5 ч. л.

Тонкі млинці на заквасці без дріжджів покроковий рецепт

1. Змішайте закваску, яйця, сіль і цукор. Влити половину теплого молока і перемішати. Всипати відразу все борошно, перемішати, щоб не було грудочок. Додати другу частину молока і влити окріп, постійно помішуючи тісто (цей процес називається заварюванням).
2. Додати рослинне масло і соду. Якщо тісто густе, то додайте ще трохи окропу, а якщо рідкий – борошна. Смажити млинці на добре розпеченій сковороде.
3. Я не змащую маслом, вони не прилипають. Подавала млинці зі збитим сирним сиром, рибою і зеленью.