Повітряні сирні сирники з манкою і шоколадом в духовці

Як зробити повітряні сирні сирники з манкою і шоколадом в духовці рецепт простий. Давно перестала розділяти їжу на «сніданку», «для обіду, для вечері» ⠀ Можу спокійно з’їсти макарони з сиром вранці, і взагалі в будь-який прийом їжі; бутерброди перестала вважати перекусом або сніданком і можу зробити з них повноцінний обід; захотілося тістечко ввечері – я з’їм його ввечері і навіть не задумаюся, а чи правильно це? Тому що так, це правильно. ⠀
Ось воно гнучке харчова поведінка, коли ти чуєш організм, їж те що хочеться і коли хочеться; коли вся їжа для тебе однаково добре, коли немає почуття провини за з’їдене тістечко ввечері, коли все для організму, а не проти👍🏻 ⠀ 3-4 роки тому я і подумати не могла, що моя ворожнеча з їжею переросте в дружбу і розуміння.
Так сказати, відносини з їжею у нас на все життя, тому, хочеш-не хочеш, але ці відносини повинні перерости в дружбу😉 ⠀ Ось сирники з шоколадом (рецепт напишу нижче), здавалося б ідеальний сніданок?) але для мене це не тільки ідеальний сніданок, але і ідеальний вечерю, весь такий солодкий, але при цьому досить білковий і ситний😍

Інгредієнти

⁃ Сир 5% 500 гр
⁃ Цукор 35 гр (у мене на цьому моменті він закінчився, тому додала ще сахзам👇🏼)
⁃ Сахзам 2 гр
⁃ Ванільний цукор 20 гр
⁃ Жовток 1 шт
⁃ Манка 50 гр
⁃ Шоколад молочний 20 гр

Повітряні сирні сирники з манкою і шоколадом в духовці покроковий рецепт

1. Сир змішати з усіма видами цукру, додати 1 жовток і подрібнити все до однорідної маси блендером (стане схоже на сирну масу) ⠀ Додати манку, перемішати добре і відправити в холодильник на 10 хвилин. ⠀ Дістати, ще раз перемішати і брати на один сирник приблизно по 1 ст. л. з гіркою теста.
2. Всередину класти невеликий шматочок шоколадки. ⠀ Стіл присипати манкою і сформувати в руках спочатку кульки потім покласти на стіл з манкою і по колу ножем (паралельно сирники) вирівняти краю, щоб вийшов рівний коло, притиснути ножем зверху, щоб вийшла шайбочки. Краще використовувати ніж з широким лезом. ⠀

3. Якщо робимо в духовці, то розігріваємо до 180 градусів і відправляємо туди сирники на 40 хвилин. Дивіться на появу скоринки, потрібно буде дістати трохи раніше. ⠀ Якщо вирішите смажити, то смажимо з двох сторін на середньому вогні до золотистої скоринки, потім доготувати їх ще під кришкою хвилин 5.