Як зробити торт вишня карамель рецепт простий. Вриваюся в цей золотий осінній понеділок з новим тортиком 🍁🥰🍒 Вигадала його практично на ходу, і вийшло дуже гідно! Смачно превкусно, вірите? 😌 Перевіряйте! Ваші коментарі та сердечка під постом – все бачу і мені дуже приємно 😇
Інгредієнти
Вершковий бісквіт на меду діаметр 18 див.
Яйце 4 шт
Цукор 80 г⠀
Мед рідкий 70 г⠀
Рослинна масло100 р⠀
щіпка солі
Борошно 150 г⠀
Розпушувач 1 чл⠀
Торт вишня карамель покроковий рецепт
1. Збити білки з половиною цукру і сіллю до піків.⠀
Жовтки збити з цукром до побіління і пишності маси. Влити олію, мед, збити. Просіяти борошно і розпушувач. Додавати в жовткову масу, по черзі по 1/3 борошна і білків, кожен раз ретельно і акуратно перемішуючи лопаткою зверху вниз.
Випікати при 170 гр 40-50 хв, готовність перевірити сухий шпажкою.
Остудити, вийняти з кільця (форми), загорнути в плівку і прибрати на кілька годин на холод. Потім розрізати на 3 коржі. Просочити холодним молоком.
Жовтки збити з цукром до побіління і пишності маси. Влити олію, мед, збити. Просіяти борошно і розпушувач. Додавати в жовткову масу, по черзі по 1/3 борошна і білків, кожен раз ретельно і акуратно перемішуючи лопаткою зверху вниз.
Випікати при 170 гр 40-50 хв, готовність перевірити сухий шпажкою.
Остудити, вийняти з кільця (форми), загорнути в плівку і прибрати на кілька годин на холод. Потім розрізати на 3 коржі. Просочити холодним молоком.
2. Для карамелі:
В кухлик налити 75 г вершків 35%, 50 р коричневого цукру), 1 ст л сиропу глюкози і 30 г вершкового масла. Все разом варити на середньому вогні до невеликого загустіння появи великих ледачих бульбашок. Остудити карамель. В холодильник до збірки не убирать.
В кухлик налити 75 г вершків 35%, 50 р коричневого цукру), 1 ст л сиропу глюкози і 30 г вершкового масла. Все разом варити на середньому вогні до невеликого загустіння появи великих ледачих бульбашок. Остудити карамель. В холодильник до збірки не убирать.
3. Для вишневої начинки:
150 г замороженої вишні проварити з цукром за смаком (1-2 ст л) додати 1 ст л крохмалю, варити до легкого загусання, остудить.
150 г замороженої вишні проварити з цукром за смаком (1-2 ст л) додати 1 ст л крохмалю, варити до легкого загусання, остудить.
4. Лохина свіжа 150 м – у прошарок разом з карамеллю і для украшения.
5. Крем:
750 г вершкового сиру
280 г вершкового масла кімнатної температури
150 г цукрової пудри
Масло збити з пудрою, додати частинами сир, взбить.
750 г вершкового сиру
280 г вершкового масла кімнатної температури
150 г цукрової пудри
Масло збити з пудрою, додати частинами сир, взбить.
6. Для патьоків 100 г темного шоколаду, 80 г вершків. Нагріти вершки, залити дрібно наломанный шоколад, перемешать.