Домашній торт Наполеон зі сметаною

Як зробити Домашній торт Наполеон зі сметаною простий рецепт. Колись дуже давно я готувала для блогу цей тортик, але зараз в масі рецептів його вже і не знайти. Ох, ще чуть чуть і сесія буде закрита 😌 звичайно, з урахуванням цієї ізоляції, навчання набула більш стриманий формат (хоча чула, що у багатьох навпаки) але на творчих спеціальностях, ми трохи розслабилися.

Інгредієнти

– борошно 350 гр.,
– холодне масло вершкове 200 гр.,
– сметана 200 гр.,
– яйце куряче 1 шт.,
– сіль 0,5 ч. ложки,
+
Молоко 250 мл + вода 250 мл
Цукор 150 гр.,
курячі Жовтки 3 шт.,
Крохмаль кукурудзяний 35 гр.,
Ванільний екстракт/цукор 2 ч. ложки,
Вершки 30% 250 мл

Домашній торт Наполеон зі сметаною покроковий рецепт

1. Холодне вершкове масло пробиваємо блендером разом з борошном і сіллю. Повинна вийти однорідна крихта. Вводимо сметану і швидко замішуємо тісто, прибираємо в холодильник на 2 години. Поділяємо на 8-12 частин. Тонко расскатываем, наколюємо виделкою і випікаємо при 200°С до золотистого кольору. Вирізаємо з розміром тортика. І так всі коржи.
2. Молоко і воду відправляємо на вогонь. В окремій ємності збиваємо жовтки, крохмаль, цукор і ваніль. Заливаємо гарячою сумішшю і швидко перемішуємо. Відправляємо назад на вогонь і варимо при постійному помішуванні до загусання, охолоджуємо в холодильнику 1 час.

3. Вершки збиваємо і змішуємо з кремом. Збираємо тортик. Прикрашаємо подрібненими обрізками від коржей.