Як зробити Торт Купол з мигдалем, курагою, кеш’ю і сиропом топінамбура простий рецепт.
Інгредієнти
ОСНОВА:
Мигдаль: 125 гр
Курага: 100 гр
Сік апельсина: 1 шт
Псиллиум: 1 ст л
Кориця за смаком
⠀
псиллиум можна замінити на 2 ст. л. будь нейтральній на смак борошна
⠀
КРЕМ:
Кешью: 100 гр
Урбеч кешью: 30 гр
Або просто 130 гр кешью
Какао масло: 50 гр (кокосове масло)
Сироп топінамбура: 100 мл
Торт Купол з мигдалем, курагою, кешью і сиропом топінамбура покроковий рецепт
1. ОСНОВА: ⠀ Подрібнити мигдаль, курагу з соком апельсина s-подібним ножем блендера до однорідної маси. Додати корицю, псиллиум. Перемішати. ⠀ Взяти миску, застелити її фольгою і утрамбувати масу (2/3 маси) за формою миски. 1/3 маси залишити на корж. ⠀ Поставити миску в морозилку на 7 хвилин. ⠀ ⠀
2. КРЕМ: ⠀ Збити кешью з розтопленим какао маслом (або кокосовим), додати сироп топінамбура. Маса повинна бути однорідною, шовкової, без шматочків горіхів. ⠀ Якщо не виходить однорідної – додайте трохи води або соку лимона. ⠀ Вилити крем в наш «купол» і поставити в морозилку на 15-20 хвилин. ⠀ ⠀
3. Дістати миску з морозилки і «заліпити» крем рештою мигдалю, щоб крем був повністю закрити. ⠀ Поставити в морозилку до повної стабілізації. ⠀ За 30 хвилин до подачі виставити тортик, вилучити його з миски, прибрати фольгу. ⠀
4. Полити топінгом з какао або кэроба + рослинна молочко і подавати до столу, прикрасивши улюбленими добавками.