Домашня карамель з вершків, цукру і масла

Домашня карамель з вершків, цукру і масла простий рецепт.

Інгредієнти

Цукор – 150 гр
Вершки (жирність від 33%) 100 мл
Вершкове масло – 30 гр
Сіль

Домашня карамель з вершків, цукру і масла покроковий рецепт

1. Цукор покласти в сотейник з товстим дном і ставимо на плиту. Чекаємо поки цукор розтопиться до однорідного сиропу бурштинового кольору і прибираємо з плиты.
2. Вводимо частинами масло, гарненько перемішуючи масу. Далі повертаємо сотейник на плиту і вводимо тонкою цівкою гарячі Сливки.
3. Активно перемішуємо. Будьте обережні, маса почне кипіти і можливо бризкатися. На цьому етапі можна додати соль.