Як зробити Торт Медовик класичний срср рецепт простий. «Медовик» – асоціюється у мене з дитинством, будинком, маминої випічкою. Вирішила «законспектувати» рецепт в свій блог, тому що все в записках не втримаєш, а про пам’ять я взагалі мовчу 😂 І ви зберігайте і готуйте цю класику, родом з СРСР 😊
Інгредієнти
Для коржів:
– 2 ст. л меду
– 70 гр цукру
– 60 гр вершкового масла
– 2 яйця
– 1 ч. л соди (без гірки)
– ~300 гр борошна
Для крему:
– 350 гр сметани
– 200 гр вершків (30%)
– 100 гр цукрової пудри
Торт Медовик класичний срср покроковий рецепт
1. Змішуємо мед, цукор, масло і ставимо на водяну баню. Повністю розчиняємо. Яйця збиваємо з содою, виливаємо в каструлю і тримаємо на бані ще ~5 хв. Постійно помішуйте. Маса збільшиться в об’ємі і посвітлішає. Вводимо борошно і замішуємо тісто. Воно липне до рук – це нормально.
2. Прибираємо в холодильник на 1-1.5 години. Після ділимо його на рівні частини (у мене 6 шт d=18 см), кожен шматочок розкачуємо і випікаємо при 180 гр ~5-6 хв. Після випікання я рівняю коржі, обрізки дроблю і використовую їх для обсыпки.
3. Крем.
Я використовувала сметану 20% жир. Щоб довести до потрібної густоти, «віддала» її на ніч -> на ємність ставимо друшляк, викладаємо марлю в 2 шари і в неї сметану. Залишаємо на ніч. Зайва сироватка стече і буде класна густа сметана 👍🏼 Далі окремо збиваємо сливки.
Я використовувала сметану 20% жир. Щоб довести до потрібної густоти, «віддала» її на ніч -> на ємність ставимо друшляк, викладаємо марлю в 2 шари і в неї сметану. Залишаємо на ніч. Зайва сироватка стече і буде класна густа сметана 👍🏼 Далі окремо збиваємо сливки.
4. Піки не потрібні, лише трохи додати пишність. У густу сметану вводимо пудру, збиваємо разом, вводимо вершки в 2-3 етапи і перемішуємо. Промазуємо коржі, прикрашаємо за бажанням і даємо торту просочитися. Приємного… 🥰
Відео рецепт 👇