Торт Медовик з заварним кремом класичний домашній простий рецепт.
Інгредієнти
* Яйця – 2 шт
* Цукор – 1 стакан (звичайний низький)
* Мед – 2 ст. л.
* Сода – 2 чл (без гірки)
* Борошно – 3 склянки
* Масло вершкове – 50 г
ДЛЯ КРЕМУ:
* Яйця – 2 шт.
* Молоко – 550 мл
* Цукор – 130 г
* Крохмаль – 40 г
* Масло вершкове не менше 82% – 50 г
Торт Медовик з заварним кремом класичний домашній покроковий рецепт
1. Яйця з’єднати з цукром, медом і маслом кімнатної температури. Збивати міксером не потрібно, достатньо просто перемішати ручним віночком. В яєчну суміш вводимо соду гашену оцтом. Знову перемішуємо. Наливаємо воду в каструлю трохи більшого обсягу, ніж миска з яєчною сумішшю і ставимо каструлю на вогонь, як тільки вода закипіла, ставимо зверху миску з сумішшю (дно миски не повинно торкатися води).
2. Постійно помішуючи, доводимо яєчну суміш на водяній бані до кипіння, але не даємо їй закипіти. Коли суміш почне збільшуватися під дією соди, прибираємо миску з водяній бані. Даємо суміші трохи охолонути до теплого стану, помішуючи. Потім додаємо борошно і замішуємо тесто.
3. Ділимо на 8-10 рівних частин. Кожну частину тіста розкачуємо на присипаної борошном поверхні. Можна відразу ж вирізати рівний корж потрібного діаметру, за допомогою тарілки. Обрізки теж випікаємо, вони знадобляться. Коржі випікаються в розігрітій духовці досить швидко – 3-5 хвилин при температурі 180-200°С.
4. Крем для свого медовика я завжди готую заварний. З’єдную яйця з цукром і крохмалем, добре збиваю міксером. Ставлю На вогонь молоко і доводжу до гарячого стану (не до кипіння), трохи молока вливаю в яєчну суміш, перемішую і потім суміш переливаю в каструлю з рештою молоком, варю на повільному вогні, постійно помішуючи до загустения.
5. Потім накриваю плівкою в контакт і даю охолонути. А далі додаю розм’якшене вершкове масло і збиваю міксером до однорідності. Промазуємо кожен корж, боки і верх кремом. Обрізки подрібнюємо і обсипаємо ними торт. Потрібно дати тортику гарненько просочитися, не менш 3-4 часов.
Відео рецепт 👇