Торт пряниковий чоловічок

Як зробити смачний бенто Торт пряниковий чоловічок рецепт простий.

Інгредієнти

Для медових коржів:
Яйця-2 шт. (С2) або 1,5 шт. (С1)
Цукор-120 гр.
Мед-60 гр.
Щіпка солі
Вершкове масло-75 гр.
Сода-1/2 ч. л.
Борошно- 270-320 грам (дивитися по консистенції)

Конфітюр 🍓
Ягода-100 гр.
Цукор-20 гр.
Кукурудзяний крохмаль-5 гр.

Вершковий крем:
Сирний сир-500 гр.
Вершки 33%-45 гр.
Цукрова пудра-50 гр.

Рецепт розрахований на ПРЯНЮ висотою 20 см, шириною 16 див.
Вага ~900-1000 гр.

Торт пряниковий чоловічок покроковий рецепт

1. 1. У сотейнику змішати яйце, цукор, мед, сіль, об’єднати всі віночком. Додати вершкове масло і поставити на водяну баню.
2. Постійно помішуючи, довести суміш до кипіння, але не кип’ятити. Вимкнути вогонь і додати соду. Продовжити заважати віночком, маса повинна дуже збільшитися в об’ємі.
3. Остудити масу до кімнатної температури і ввести половину борошна, перемішати.
4. Борошно висипати на стіл і зверху вилити масу з сотейника. Руками добре замішати тісто. Воно стане щільним. Буде трохи липким.
5. Загорнути тісто у харчову плівку і відправити в холодильник мінімум на 2 години, можна на ніч.
6. Розділити тісто на 4 частини, розкачати і вирізати пряню за складеним макету.
Випікати при 170Сº ~ 5-7 хвилин (корж підрум’яниться – діставати).

2. Конфітюр:
1. Ягоду (можете взяти на свій смак: полуницю, малину, вишню) відправити в сотейник на середній вогонь до появи соку. Періодично акуратно помішувати.
2. Цукор перемішати з кукурудзяним крохмалем і додати до ягоді. Проварити до загустіння пару хвилин.
3. Вилити конфітюр в іншу чашу, накрити харчовою плівкою в контакт і остудити холодильнике.

3. Крем:
1. Всі інгредієнти скласти в одну чашу, почати збивати міксером до «розбиття» грудочок.
2. Зупинити міксер, перемішати силіконової лопаткою.
3. Збити до повного об’єднання. Перемішати силіконовою лопаткой.

Відео рецепт 👇