Торт Пташине Молоко з желатином і бісквітом

Дуже смачний тортик Пташине молоко на желатині. відразу кажу це не мій робочий рецепт, але теж дуже смачно! Домашні оцінили!!! Класична Пташка готуватися трохи по іншому і на Агар Агарі! Але і в цьому є тисяча бульбашок. Торт Пташине Молоко з желатином і бісквітом простий рецепт.

Інгредієнти

Корж:
✅5желтков(яйце 1С)
✅цукор 35гр
✅щіпка солі
✅ванілін
✅40гр теплого молока
✅борошна 50гр
✅1/4 ч. л розпушувача
Форма діаметром 20см

Суфле:
✅120гр вершкового масла кімнатної t
✅60гр згущене молоко теж кімнатної t
✅щіпка солі
✅ванілін
✅желатин 16гр 220блюм
✅вода для желатину 80гр
✅цукор 250гр
✅вода для сиропу 80гр
✅щіпка лимонної кислоти
✅яєчний білок 5шт(1с)

Глазур:
✅шоколад молочний 35гр
✅шоколад темний 35гр
✅вершки 33-35% 70гр

Торт Пташине Молоко з желатином і бісквітом покроковий рецепт

1. Почнемо з коржа. Збиваємо жовтки з цукром, дрібкою солі, ваніліном в білу масу. Додаємо тепле молоко, збиваємо і додаємо просіяне борошно і розпушувач! Виливаємо у форму і відправляємо в духовку на 180* верх/низ 20-25минут до рум’яного кольору!

2. Повністю охолодити корж. Готуємо суфле. Масло збиваємо ваніліном і дрібкою солі до пишної білої маси, додаємо згущене молоко і знову збиваємо! Крем готовий. Желатин 220блюм (інформація на упаковці) заливаємо водою і даємо розбухнути. Ставимо варитися сироп, цукор плюс вода варимо до 118* або до стану тягучести.

3. Поки вариться сироп збиваємо в легені піки білки з дрібкою лимонної кислоти. Тонкою цівкою вливаємо сироп, збиваємо до піків. Додаємо розтоплений желатин імпульсами в мікрохвильовці, не кип’ятимо його!!!! Збиваємо, далі додаємо вершковий крем і знову збиваємо!

4. Простилаем боки форми ацетатної плівкою, беріть з великою кількістю мікрон, нею зручніше працювати. Виливаємо суфле на корж і прибираємо в холодельник на 4-6 часов.

5. Глазур. З’єднуємо два виду шоколаду, заливаємо вершками і топимо імпульсами в мікрохвильовці! Заливаємо на застигле суфле і даємо ще постояти 2 години! Прикрашаємо!

Відео рецепт 👇