Торт шоколадний медовик Спартак домашній

Смачний шоколадний медовик або торт «Спартак». Не лякайтеся, рецепт не складний, дуже рекомендую приготувати. Готуємо Торт шоколадний медовик Спартак домашній рецепт простий.

Інгредієнти

Діаметр 20 см

Для тіста:
Вершкове масло – 80 г
Цукор – 100 г
Мед – 130
Сода – 1 ч. л.
Яйця – 2 шт.
Какао – 40 р
Борошно – 400 г

Для крему:
Сметана – 700 г
Яйця – 2 шт.
Цукор – 180 г
Кукурудзяний крохмаль – 40 г
Вершкове масло 200 г

Торт шоколадний медовик Спартак домашній покроковий рецепт

1. Змішуємо вершкове масло, мед і цукор. Відправляємо на плиту, заважаємо і чекаємо коли розчиниться цукор. Додаємо соду. Маса почне збільшуватися і ставати білої. Прибирайте з плити через 30 сек-хвилину Даємо суміші охолонути. Після додаємо 2 яйця, вмішуємо їх в масу і додаємо какао. Далі просіваємо борошно і замішуємо тесто.

2. Воно виходить м’яким і не липне до рук. Ділимо на 12 рівних частин і прибираємо в холодильник на 40 хвилин. Кожен кульку розгортаємо в коло. Розкочувати необхідно дуже тонко. Найзручніше працювати відразу на папері для випічки. Робимо дірочки за допомогою вилки і випікаємо 4-5 хвилин при температурі 200. Не пересушите. Далі вирізаємо коло за допомогою кришки, форми, тарілки. Залишки коржа використовуються для крихти, якій обсипають торт.

3. Для крему:
В каструлі з товстим дном змішуємо цукор і крохмаль. Додаємо яйця і акуратно вмішуємо. Викладаємо сюди ж сметану і знімаємо каструлю на плиту. Крем потихеньку почне густіти і заварюватися. Постійно помішуйте, що б крем не підгорів. Коли почнуть з’являтися бульбашки тримаємо ще хвилину і прибираємо з плиты.

4. Окремо збиваємо вершкове масло і до нього додаємо частинами крем, перемішуємо. Якщо є роз’ємне кільце, то збирайте торт у ньому. На кожен корж 2 ст. ложки крему. Після складання прибираємо в холодильник.

5. Після обсипаємо крихтою і прикрашаємо за бажанням. Чекаю на ваші смачні тортики. Впевнена вам дуже понравится.

Відео рецепт 👇