Тосканський лосось з помідорами, шпинатом і вершками

Як смачно зробити Тосканський лосось з помідорами, шпинатом і вершками простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Сьогодні ділюся з вами яскравим, соковитим і привабливим рецептом 😋 Для приготування цієї страви ви можете використовувати практично будь-яку рибу, що є під рукою, вийде неймовірно смачно. Також, рибу можна замінити на м’ясо курки, філе або стегна. Беріть цей рецепт на замітку і радуйте своїх улюблених 🤗

Інгредієнти

•Лосось – 700 р.
•Цибуля біла – 1 шт.
•Томати черрі – 250 р.
•Шпинат – 100 р.
•Часник – 2 зубчики
•Сир твердий – 50 г
•Вершки 20% – 400 мл
•Лимон – 1/2 шт.
•Копчена паприка – 1 ч. л.
•Перець мелений – 1 ч. л.
•Сухий базилік – 1 ч. л.
•Сіль – за смаком.
•Оливкова олія – 3 ст. л.
•Чилі перець – 1/2 шт. (за бажанням).

Тосканський лосось з помідорами, шпинатом і вершками покроковий рецепт

1. Рибу нарізаємо на невеликі шматочки і обсмажуємо на оливковій олії до золотистої скоринки, ~2 хв з кожної сторони. Дістаємо шматочки риби і в тій же сковороді обсмажуємо цибулю з часником протягом трьох хвилин. Додаємо томати черрі і готуємо до їх пом’якшення, далі додамо шпинат.

2. Як тільки шпинат зменшився в розмірах заливаємо все холодними вершками і доводимо до легкого кипіння. Як вершки почали злегка кипіти додамо кілька часточок лимона, спеції і будь-який твердий сир, все ретельно перемішуємо і даємо знову закипіти, але не сильно.

3. Повертаємо шматочки риби назад в сковороду і готуємо ще 5 хвилин на помірному вогні. Перед подачею присипаємо нарубаної петрушкою і можна подавати, приємного аппетита.

4. На гарнір я приготуємо рис басматті, заправив рис невеликою кількістю рубаною петрушки, лимонного соку і солі, вийшло ідеальним доповненням до основного блюду.

Відео рецепт 👇