Тропічна карамель

Як зробити Тропічну карамель рецепт простий 🌞🌴. “Увага до дрібниць породжує досконалість, а ось досконалість – вже не дрібниця”. Приготуйте цей варіант карамелі, полийте нею брауні з попереднього посту, і ви точно перегляньте ставлення і до брауні, і до карамелі в принципі!😍

Інгредієнти

Панела — 70 р
Сироп топінамбура — 45 р
Кокосові вершки (щільні відстояні) — 35 р
Пюре маракуї — 35 р
Какао-олія (нерафінована) — 5 г

Тропічна карамель покроковий рецепт

1. У високий стакан для емульгування дрібно нарубаєте какао-масло. 🔸З’єднайте в сотейнику панелу і сироп топінамбура, нагрійте до розчинення панелы. 🔸Паралельно доведіть до кипіння, але не кип’ятіть щільну частину вершків і пюре маракуї (можна класти підморожене пюре). 🔸Об’єднайте гарячі вершки і маракуйю з цукрами, варіть до 103-105 ℃.
2. Оскільки кількість карамелі невелике, можете зняти масу з вогню при температурі 103 ℃, щоб не переварити. 🔸Остудіть отриману масу до 65 ℃ і влийте склянку до какао-маслу. 🔸Эмульгируйте вміст склянки заглибним блендером. 🔸Приберіть рідина в холодильник на 2 години для стабілізації. ⠀
3. Кількість інгредієнтів в рецепті розраховано, щоб полити 1 брауні. Але я б рекомендувала варити відразу потрійну порцію, і залишки зберігати в баночці, в яку іноді ну просто необхідно залазити ложкою, щоб нагадати собі, який він – смак життя!💚💃