Цільнозерновий пшеничний хліб з морквою простий рецепт.
Інгредієнти
300 г пшеничного борошна 2 сорту
100 г пшеничного борошна цільнозерновий
300 г пюре з молодої моркви (моркву відварити і пробити блендером/протерти через сито)
50-70 г води (в залежності від густоти пюре може знадобитися більше або менше)
80 г пшеничного закваски 100% вологості
9 г солі
Цільнозерновий пшеничний хліб з морквою покроковий рецепт
1. Змішати всі, крім солі. Дати тісту постояти 30-40 хвилин. Додати сіль, провести заміс до повного розчинення соли.
2. Перші дві години бродіння зробити 3-4 складань через рівні проміжки часу. Дати побродити ще 2-2,5 часа.
3. Сформовать, расстоять до збільшення заготівлі в 2 рази (приблизно 1,5 години). Спекти під ковпаком 15 хвилин при температурі 250 градусів. Дошкулити ще 20 хвилин при 210.