Кольорова капуста з соусом Грюйер і трюфельним маслом. Готуємо Цвітну капусту у вершковому соусі з сиром рецепт.
Інгредієнти
Вершки 33%- 200гр
Молоко -200 гр
Соєвий соус – 3 ст. ложки
Лимонний сік – 2 ст. ложки
Сир Грюйер-100 гр
Цвітна капуста у вершковому соусі з сиром покроковий рецепт
1. Головку цвітної капусти опустити в окріп і бланшувати 5/7 хвилин. Дістати, трохи остудити. Порізати на стейки на 4 частини. Полити оливковою олією, трохи солі і мигдальна борошно. Її я використовувала для хрусткої скоринки. Якщо немає борошна, замініть на панірувальні сухарі. Ефект буде той же, але з мигдальною борошном ароматніше. ⠀
2. Випікаємо до золотистої паленої скоринки, приблизно 30 хвилин при т 180. Контролюйте готовність за кольором. ⠀ Поки випікається капуста, готуємо неймовірно смачний соус Грюйер.
3. Соус Грюйер.
Вершки і Молоко довести до кипіння, додати соєвий соус, лимон і натертий Грюйер. Уварювати на повільному вогні 10 хв. За бажанням, збити блендером. Соус вилити на тарілку, зверху викласти капустяний стейк, полити трюфельним маслом, перцем, лляними насінням, кунжутом, микрозеленью.
Вершки і Молоко довести до кипіння, додати соєвий соус, лимон і натертий Грюйер. Уварювати на повільному вогні 10 хв. За бажанням, збити блендером. Соус вилити на тарілку, зверху викласти капустяний стейк, полити трюфельним маслом, перцем, лляними насінням, кунжутом, микрозеленью.
Відео рецепт 👇