Як зробити інжирне Варення варення з інжиру з лимоном на зиму простий рецепт.
Інгредієнти
2 кг Інжиру
1400 кг. Цукру
300 мл. Води
4 ст. л. Сік лимона
Варення варення з інжиру з лимоном на зиму покроковий рецепт
1. Банки і кришки заздалегідь стерилізуємо. Інжир в два етапи заливаємо окропом і сушимо. Цукор заливаємо водою і даємо сиропу закипіти постійно помішуючи на повільному вогні. Після закипання нехай покипить хвилин п’ять. Інжир проколюємо виделкою в трьох місцях і опускаємо в киплячий сироп.
2. Вогонь переводимо на великій але так щоб варення не втекло. Придавлюємо інжир ложкою в сироп. Ось так варимо приблизно 1 годину. За п’ять хвилин до готовності наливаємо лимонний сок.
3. Перевіряємо сироп на тарілці. Наливаємо не багато сиропу на блюдце і ставимо в холодильник на три хвилини. Якщо сироп тягнеться як мед і залишається борозна, значить джем готов.
Відео рецепт 👇