Варення з чорносливу без кісточок на зиму густе

Домащнее смачне черносливовое варення з чорносливу без кісточок на зиму густе у банках простий рецепт! Дуже його люблю і буквально “полюю” за чорносливом. Чомусь він дуже швидко пропадає з продажу!

Інгредієнти

Чорнослив – 1кг.
Цукор – 1кг.
Лимон – 1шт.
Лимонна кислота – 1г.л.

Варення з чорносливу без кісточок на зиму густе покроковий рецепт

1. Сливу промити в проточній воді, відокремити від кісточки і розрізати навпіл. Шкіркою вниз викласти в таз для варіння варення. Кожен шар засипати цукром. Залишити при кімнатній температурі на 5-8часов.

2. Через зазначений час поставити на повільній вогонь, перемішуючи, довести до кипіння. Варити 5 хвилин. Відставити на 5-6 годин. Після 5-6часов поставити на вогонь, закип’ятити, зменшити огонь.

3. Варити 7 хвилин. Лимон нарізати часточками, видалити кісточки і додати в варення. Так само додати лимонну кислоту. Кип’ятити 5 минут.

4. Прибрати пінку і розкласти по банках. Поставити під ковдру до повного остывания.