Варення з кавунових кірок на зиму

Якщо вам попався толстокорый кавун радійте 😊👌, мені пощастило лише з четвертої спроби! Так-так, це воно – варення з 🍉 кірок і, головне, щоб ці самі кірки були тоооолстые! Як приготувати Смачне варення з кавунових кірок найпростіший рецепт на зиму в домашніх умовах. Тоді вони будуть фігуристі, та ще й хрусткі!

Інгредієнти

(вихід дві банки 0,5 і одна 0,75 л):
1,3 кг вже очищених кірок (взяти кірок з запасом, прибрати червону м’якоть і зелену шкірку)

2 л води + 2 ст. л соди без гірки для замочування кірок

1,3 кг цукру
1,3 л води
2 палички кориці
ваніль опціонально
1 або 1/2 великого лимона
1/2 апельсина

Варення з кавунових кірок на зиму покроковий рецепт

1. Соду розвести у воді. Почищені кірки нарізати на шматочки потрібної форми і опустити їх у содовий розчин. Витримати в ньому 3-4 години, перемішуючи кожні 30 хвилин. Потім кірки добре промити проточною водою. У великій широкій ємності зварити сироп з цукру і води, опустити в нього кірки, довести до кипіння, зменшити 🔥 нижче середнього і варити 12-15 хвилин. Зняти посуд з вогню, накрити кришкою і залишити на 8-10 часов.
2. Коли пройде час, усі часточки просочаться сиропом, другий раз поставити ємність на 🔥. Довести до кипіння, зменшити нагрів (сильного кипіння бути не повинно) і варити часточки 12-15 хвилин, в кінці додати палички кориці і ванілі, вимкнути, накрити і залишити ще на 8-10 годин Підготувати банки.
3. З лимона і апельсина зняти цедру і нарізати тонкими смужками, решта очистити від шкірки і прожилок, нам потрібна тільки м’якоть. Ємність з нашим варивом поставити на🔥, додати цедру і м’якоть цитрусових, довести до кипіння і варити при помірному кипінні, знімаючи пінку, 55-60 минут.

4. Часточки і цедра повинні стати повністю прозорими, а сироп придбати медовий колір. Готове варення розкласти по банках, якщо кришки під закрутку, то закрутити, перевернути. Повністю остудити і прибрати в прохолодне місце. Часточками можна хрустіти в прикуску з чаєм, а можна прикрашати випічку! Сироп додавати, як будь топпінг, в кашу, до сирників, до млинців і оладушкам, і т.д.