Варення з полуниці з цукром на зиму в банках

Варення з полуниці з цукром на зиму в банках простий рецепт. Джем, конфітюр, варення з полуниці 🍓- називайте як хочете 👏🏻В це му році імпровізувала, мені хотілося густу й щільну структуру з елементами полуниці. Але всі ці нові сорти полуниці🍓все – одно якісь пластмасові 😏 Але більш або менш вийшла густа текстура😋 Рецепт торішній, повністю виправдав мої очікування!!!! Рекомендую ✅

Інгредієнти

Розрахунок на 3 кг полуниці
Цукор – не менше 70%, я як завжди беру 1/1

Варення з полуниці з цукром на зиму в банках покроковий рецепт

1. Помити 🚿і видалити плодоніжки з полуниці, розрізати на 4 частини і засипати 0,5 кг цукру. Залишити на 2-3 години. Добре перемішати і прибрати половину рідини ( з неї можна зварити компот або заморозити кубики льоду 🧊) Засинаєте 1.5 кг цукру і пробиваєте точково блендером (не сильно). Ставите на повільний вогонь і постійно помешиваете, поки не розчиниться сахар.

2. Додаєте вогонь 🔥 і доводите до кипіння. Коли закипить, трохи убавляете вогонь і проварює 3-5 хвилин. Залишити до повного охолодження – 6-10 годин. Коли варення добре охололо, ставите назад на вогонь 🔥 додати цедру і сік 🥤 одного лимона 🍋

3. На швидкому вогні 🔥 постійно помішуючи, даєте добре закипіти і варіть 3-5 хвилин, додаєте останній кілограм цукру, добре розмішуєте до повного розчинення цукру і разливаете гарячим по баночкам.

4. Останній кілограм цукру дає джему або будь-якому іншому варенню желіроваться👌🏻 За потреби збираєте пінку😋 Всім приємних зимових чаювань зі смачним і ароматним варенням 😊