Веганські панна-котта з малиновим джемом і вершкове желе рецепт простий. Тане в роті вершкове желе і злегка кислий малиновий джем.
Інгредієнти
🔸200 г кокосових вершків
🔸300 г НЕ жирного рослинного молока (у мене соєве молоко)
🔸40 г сиропу агави
🔸½ ч. л. агар-агару (у мене з силою гелю 1200 г/см2)
🔸1 ч. л. крохмалю тапіока або кукурудзяного крохмалю
🔸1 ст. л. лимонної цедри
⠀
🔸150 г малини (у мене заморожена)
🔸10 г насіння чіа
Веганські панна-котта з малиновим джемом і вершкове желе покроковий рецепт
1. 1. У каструлі з’єднуємо кокосові вершки, рослинне молоко, сироп агави, агар-агар, крохмаль тапіока і лимонну цедру. Ставимо на вогонь і варимо 3 хвилини, постійно помішуючи.
2. Проціджуємо через сито і розливаємо по склянках. Виходить 4 склянки по 150 мл
3. Остиглу панна-котту ставимо в холодильник мінімум на 3 години, а краще на ніч.
4. Розморожуємо малину.
2. Проціджуємо через сито і розливаємо по склянках. Виходить 4 склянки по 150 мл
3. Остиглу панна-котту ставимо в холодильник мінімум на 3 години, а краще на ніч.
4. Розморожуємо малину.
2. 5. Заглибним блендером подрібнюємо малину. Додаємо насіння чіа, перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин.
6. На панна-котту викладаємо джем.
6. На панна-котту викладаємо джем.
3. Можна панна-котту приготувати і з кукурудзяним крохмалем, але з крохмалем тапіоки консистенція виходить більш приємна. Десерт прикрасила шматочками замороженої малини, щоб на фотографії він виглядала більш интересно.
Відео рецепт 👇