Вегетаріанський холодець з агар агаром

Ось, наприклад, рецепт холодцю. Уплітали його за обидві щоки всією командою. Як зробити смачний Вегетаріанський холодець з агар агаром рецепт простий.

Інгредієнти

🔹Рослинна м’ясо (соєві шматочки/спаржа) — 60 р
🔹Селера — 2 стебла
🔹Морква — 1 шт
🔹Цибуля — 1 шт
🔹Вода — 800 мл
🔹Сік лимона — 5 р
🔹Агар-агар (сила 900) — 1,5 ч. л. (6 м)
🔹Пектин NH — 8 г АБО камедь будь — ⅓ ч. л
🔹Сіль за смаком
🔹Лавровий лист
🔹Перець чорний горошком

Маринад:
🔹Копчена сіль соєвий соус/сіль) — ⅓ ч. л
🔹Зубчик часнику
🔹Копчена паприка — ⅓ ч. л
🔹Мелений перець — ⅓ ч. л
🔹Хмелі-сунелі — ⅓ ч. л
🔹Мелений коріандр — ⅓ ч. л
🔹Рослинна олія — 1 ст. л

Вегетаріанський холодець з агар агаром покроковий рецепт

1. 1. Залийте рослинна м’ясо гарячою водою на 10 хвилин. Потім злийте її, замаринуйте м’ясо.
2. Для маринаду натріть зубчик часнику на тертці і змішайте зі спеціями та олією. Натріть сумішшю м’ясо, накрийте плівкою і залиште на 1-2 години.
3. Поставте варити овочевий бульйон: у воду покладіть моркву, селеру, цибулю і сіль. Варіть 25-30 хвилин до готовності моркови.
2. 4. За 5 хв до готовності опустіть в бульйон лавровий лист і додайте сік лимона.
5. Процідіть бульйон через сито. Морква дістаньте і поріжте на шматочки. Інші овочі не знадобляться.
6. У форму для холодцю викладіть шарами мариноване м’ясо і моркву.
7. У 600 мл бульйону додайте пектин і агар, збийте заглибним блендером до однородности.
3. 8. Поставте бульйон на плиту, доведіть до кипіння і проваріть 10-20 секунд.
9. Зверху може утворюватися піна, при застиганні вона підніметься вгору, імітуючи звичний жирний шар на холодець. Якщо хочете, можете акуратно прибрати її ложкою.
10. Залийте бульйон в формочку з м’ясом і морквою. Дайте охолонути при кімнатній t, потім приберіть в холод.