Великодній плов у тесті в духовці рецепт простий.
Інгредієнти
Плов
1,5 ст рису (пропарений, довгий)
180 гр вершкового масла
80 гр мигдалю
Шкірка від 1-го апельсина
80 гр родзинки
2-3 з/л меду(можна і цукор)
Тісто:
2 яйця ( у мене 1 яйце з 2 желткамdnjи)
150 мл соняшникової олії
150 мл сметани(мацоні)
1 п розпушувача
3,5-4 ст борошна
Великодній плов у тесті в духовці покроковий рецепт
1. На сковороді викладаємо вершкове масло, туди відправляємо мигдаль і апельсинову шкірку (заздалегідь порізала дрібним квадратом) 2-3 хвилини підсмажуємо і додаємо мед (можна і цукор) і родзинки. Варимо приблизно 2-3 хвилини і готово. Беремо 5-6 склянок води і ставимо на вогонь, трохи солимо і коли вона починає кипіти, відправляємо промитий рис, залишаємо вариться.
2. Коли рис буде готовий, перекидаємо його на друшляк, після чого перемішуємо солодку суміш з рисом. Якщо любите солодке, можна в тісто додати цукровий пісок. Якщо любите пожирніше, можна при викладанні рису, по рядах і покласти вершкове масло. Тісто: Розбиваємо яйця, додаємо олію, сметану, розпушувач і збиваємо 2-3 минуты.
3. Потім додаємо борошно, замішуємо тісто і в кулястому вигляді залишаємо відпочити хвилин 30. Беремо форму, мажемо маслом, при бажанні оформляємо мигдалем, як на відео, розкачуємо тісто і довільно відправляємо в форму.
4. Чим тонше ви раскатаете тісто, тим тонше будуть стінки кексу (маленький шматочок тіста залишите, щоб закрити повністю кекс) викладаємо нашу рисову суміш, тромбируем, і закриваємо розкатаним тестом і відправляємо в заздалегідь підігріту духовку при температурі 180С хвилин 30.
5. Коли побачите, що починає з’являтися золота скоринка, тоді готово. Виймаємо з духовки залишаємо на 20 хвилин на охолодження, потім перевертаємо форму і дістаємо кекс.
Відео рецепт 👇