Великодній сирний торт на японському бісквіті

Готуємо Великодній сирний торт на японському бісквіті рецепт простий.

Інгредієнти

Інгредієнти на торт діаметром 17-18 см і висотою 10-12 див. Вага торта 750 р.

Бісквіт (можна використовувати будь-ванільний)

Японський бісквіт:
50 г вершкового масла
120 г молока
50 г яєць
80 г жовтків
60 г борошна
110 г білків
50 г цукру

Сирний шар:
5 г желатину
30 г холодної води
70 г молока
60 г цукру
300 г смачного сиру 8-10%
100 г вершків 33 %
30 г цукрової пудри

Великодній сирний торт на японському бісквіті покроковий рецепт

1. Японський бісквіт (цього тесту вистачить на два тортика, менше готувати не раджу, буде важко збити):
1. В маленькому сотейнику c товстим дном розтопити масло з молоком на середньому вогні, доведіть до кипіння. Зніміть з плити, додайте за один прийом борошно, перемішайте до однорідності, потім поверніть на плиту.
2. Помішуючи віночком зваріть тісто по типу заварного.
3. Приберіть з вогню, остудіть 7-10 хвилин і введіть жовтки з яйцями. Перемішайте до однорідності.
4. В окремій мисці збийте білки і цукор до м’яких піків.
5. Введіть 1/3 частину збитих білків в заварне тісто і ретельно перемішайте міксером. Додайте решту і акуратно перемішайте лопаткою.
6. Розподіліть тісто за двома формами діаметром 16-17 см і залишок на деко (або за формами 16 см) Товщина тіста має бути 6-8 мм
7. Випікайте в розігрітій до 170ºC духовці 10-14 хвилин до готовності.
8. На один торт вам знадобиться 2 бісквіта діаметром 16 см і один 10 см.

2. Сирний шар:
1. Желатин замочіть в 30 г холодної води.
2. На плиті доведіть до кипіння молоко з цукром. Зніміть з вогню, дайте охолонути до 70-80С, введіть желатин.
3. Сир подрібніть блендером, додайте вершки і пудру. Подрібніть блендером.
4. Акуратно влийте ТЕПЛЕ (50-60С) молоко в начинку.

3. Збірка:
1. Форму діаметром 16 см зсередини обернути ацетатної стрічкою.
2. Викласти бісквіт, 250 г сирної маси, потім бісквіт діаметром 10 см і залишок сирної маси.
3. Викласти верхній бісквіт.
4. Для декору я залила дзеркальну глазур (на згущеному молоці) з білим барвником, дала застигнути 20 хвилин і надрукувала на харчовому принтері малюнок. Ви можете поверх торта зробити малюнок розтопленим шоколадом, наприклад гілочку вербы.