Як ви і просили, ділюся рецептом вершково-лимонного соусу 👇
Інгредієнти
Оливкову олію — 40 р
Вершкове масло — 40 г
Лук-шалот — 100 г
Часник — 30 р
Зелена цибуля — 20 р
Цедра 1-го лимона
Бульйон (рибний або курячий) — 120 мл
Вершки 33-35% — 120 мл
Цукор — щіпка
Сіль, перець — за смаком
Вершково лимонний соус покроковий рецепт
1. На сковороді змішати оливкову олію і вершкове масло. Додати розрізаний цибуля-шалот, часник, зелену цибулю, цедру лимона, щіпку солі і цукру. Тушкувати на середньому вогні 10 минут.
2. Після додати бульйон. Проварити ще 10 хвилин і додати вершки, поперчити і посолити за смаком. Проварити ще 10 хвилин. Подрібнити блендером. Подавати горячим.
3. Соус відмінно підійде до риби і морепродуктів. Перевірено на фишболлах з дикої тріски з кускусом. А про соус з шкірки червоного перцю розповім в наступному пості 😉