Чатні соус кисло-солодкий з слив і вина

соус Чатні кисло-солодкий з слив і вина простий рецепт. Сливи хороші не тільки в пирогах, а ще і в соусах! Їх кисло-солодкий смак відмінно грає з прянощами. Кожен раз дивуюся, невже це ті самі сливи, які валялися в саду у бабусі і ніхто не бажав їх збирати? Так, вони самі, рідненькі.

Чатні – соус до якого не можна бути байдужим. Він чи подобається на стільки, що нічого іншого не треба, поки баночка не спорожніє або не подобається зовсім з-за дуже складного і яскравого смаку. А смак можна описати як кисло-пряно-солоний, для мене один з найбільш умамных.

Інгредієнти

🔸На 1 кг слив:
🔸1 велика червона цибулина
🔸1 ст л тертого свіжого імбиру
🔸100 гр коричневого цукру
🔸200 мл оцту (яблучний або білий винний)
🔸100 мл білого вина
🔸По щіпці меленої кориці, коріандру, червоного перцю, солі

Чатні соус кисло-солодкий з слив і вина покроковий рецепт

1. Сливи розрізаємо навпіл і видаляємо кісточки. На парі ложок рослинної олії обсмажуємо цибулю до прозорості. Додаємо імбир, спеції, прогріваємо пару минут.

2. Всипаємо цукор, сіль і влийте оцет і вино. Выпариваем на повільному вогні близько 15 хвилин додаємо сливи. Тепер накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні хвилин 30, поки соус не стане густим, як на видео.

3. Можна розкласти гарячим стерильним банках і зберігати в холодильнику. Або вжити відразу ж, з картоплею, з бататом, з куркою, з мясом…