Домашній кетчуп з томатної пасти

Як смачно зробити Домашній кетчуп з томатної пасти простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. У попередньому пості ми розповідали історію появи сучасного кетчупу. А тепер пропонуємо два варіанти приготування кетчупу будинку. Кетчуп, куплений в магазині, може містити кукурудзяний сироп з високим вмістом фруктози і ряд консервантів. Домашня версія безумовно набагато корисніше і краще на смак.

Інгредієнти

Варіант перший — швидкий
• 380 гр. томатної пасти
• 2 ст. води, або більше/менше, дивлячись який густоти кетчуп ви хочете
• 1 ч. л. солі
• 4 ч. л. цукру
• 1 ч. л. яблучного оцту
• За смаком: зубчики часнику, свіжа зелень, мелений червоний перець, мелений чорний перець, кориця

Варіант другий — повільний
• 800 гр. помідорів
• 1 середня цибулина, дрібно нарізана
• 2 ст. л. оливкової олії
• 80 гр. коричневого цукру
• 1 ч. л. солі
• 80 мл білого або яблучного оцту
• 1 ч. л. кориці
• 1 ч. л. меленого чорного перцю
• За смаком: тертий мускатний горіх, мелений перець чилі, свіжа зелень

Домашній кетчуп з томатної пасти покроковий рецепт

1. Варіант перший — швидкий.
Всі інгредієнти змішайте в блендері до отримання однорідної маси. Помістіть кетчуп в банку, щільно закрийте крышкой.
2. Варіант другий — повільний.
Помідори відваріть протягом 2-3 хвилин, очистіть їх, видаліть насіння. Наріжте. У велику каструлю налийте оливкова олія, нагрійте на середньому вогні, додайте нарізану цибулю і обсмажуйте до прозрачности.
3. Додайте помідори, коричневий цукор, оцет, корицю, чорний перець, сіль і добре перемішайте. Варіть близько 40 хвилин на дуже слабкому вогні, часто помішуючи, поки соус не загусне. Потім ви можете додати спеції і зелень за вкусу.
4. Змішайте все в кухонному комбайні або блендері. Розлийте кетчуп в банки, щільно закрийте і поставте в холодильник. Обидва варіанти домашнього кетчупу зберігаються в холодильнику до 2 недель.