Соус з чорносливу на зиму до мяса

Як зробити смачний соус з чорносливу на зиму до м’яса простий рецепт. Дуже цікавий і простий у приготуванні соус. Ідеально підходить до будь-якої птиці, відмінний солодкий соус для бургерів або сендвічів. Соус виходить гладкий, густий з дуже приємним смаком, який відтіняє і грає на контрасті з пікантним і солонуватим м’ясом.
Соус з чорносливу ідеальний для сирної тарілки, можна використовувати як топінг для сирників, млинців, оладок і каш. Коротше кажучи, відмінний напівфабрикат на всі випадки життя, який може бути завжди під рукою, бо добре зберігається, не втрачаючи своїх якостей.
Саме з цим соусом я подавав запечену фаршировану перепілку на одному популярному конкурсі, який поки так і не вийшов в ефір. На суддів смакове поєднання цих двох інгредієнтів залишило «незабутнє» враження!

Інгредієнти

Чорнослив — 150 г;
Вершкове масло — 20 мл;
Цукор — 1,2-2 ст. л.;
Бальзамічний оцет або крем — 1 ст. л.;
Вода — 250-300 мл;
Коньяк — 30 мл;
Кардамон — 2 шт;
Гвоздика — 2-3 шт;
Запашний перець — 3 шт;
Паличка кориці;
Кафрський лист або паличку лемонграсу (за бажанням, якщо є)

Соус з чорносливу на зиму до м’яса покроковий рецепт

1. Промити чорнослив, якщо він дуже сухий і твердий, його необхідно замочити у воді на ніч, поки він не стане м’яким. Подрібнити чорнослив за допомогою ножа. ⠀ В маленький сотейник помістити чорнослив, цукор, кардамон, гвоздику, паличку кориці, запашний перець, і кафрський лист.

2. Влити воду, бальзамічний оцет і коньяк. ⠀ Довести вміст каструлі до кипіння, зменшити вогонь (до 2 з 9) і томити на протязі 30-40 хвилин поки чорнослив повністю не розвариться. ⠀ Видалити всі специи.

3. За допомогою потужного блендера подрібнити до однорідної густої маси, консистенцію соусу можна відрегулювати, додавши кип’яченої води. ⠀ Перелити соус в скляну форму, зберігати в холодильнику, використовуючи по мірі необходимости.

Відео рецепт 👇