Гранатовий соус з туреччини

Гранатовий соус з туреччини простий рецепт 🤩 Не довіряєте магазинним соусів з консервантами? Тоді приготуємо гранатовий соус самостійно! 💪

Інгредієнти

гранат – 1 кг;
сіль – 1/3 ч. л.;
цукор – 1/2 ч. л.;
лимонний сік – 1/2 ч. л.;
чорний і червоний перець, коріандр, кориця, базилік – на кінчику ножа.

Гранатовий соус з туреччини покроковий рецепт

1. Гранати моєму, витягаємо зерна, протираємо через сито або подрібнюємо блендером. Проціджуємо масу, щоб прибрати залишки кісточок; Варимо сік близько 40 хвилин, він повинен стати гущі;
2. Додаємо спеції, проварюємо ще 2-3 хвилини; Коли соус досягне консистенції рідкої сметани – вливаємо лимонний сік, доводимо до кипения.
3. Знімаємо з плити і охолодити; Розливаємо соус по стерилізованим баночках і закриваємо, зберігаємо в холодильнике.