Персиковий соус з вином до мяса

Як приготувати смачний Персиковий соус з вином до м’яса рецепт простий. Цей рецепт чекав з минулого року, і я мало знову не забула поділитися з вами цим надзвичайно запашним, з легкої перчинкою, персиковим соусом з червоним вином 🍷🍑🍑🍑 Відмінно підходить до м’яса і сирів, а можна і просто на підсмажений тост зверху намазати 😉 Якщо персики виявляться дуже соковитими, і соус здасться вам рідкуватим, сміливо додавайте яблучний або цитрусовий пектин, отримаєте більше мармеладну консистенцію 🤗 до Речі, хочу нагадати вам ще про один приголомшливий соус з чорної смородини, черешні та чорноплідної горобини зі спеціями. Але до нього треба підготуватися – заморозити, поки сезон, смородину і черешню, дочекатися горобини і зварити.

Інгредієнти

1 кг персиків
600г цукру
1 стакан червоного сухого вина
2 лимона (сік)
1/2 ч. ложки солі
1/2 стручка червоного перцю чилі
1/4 мускатного горіха
1/4 ч. ложки копченої паприки

Персиковий соус з вином до м’яса покроковий рецепт

1. Персики нарізати довільно, кісточки видалити. Засипати цукром, залити лимонним соком, накрити рушником і залишити настоюватися на ніч. Додати до персикам вино і дрібно порізаний перець чили.
2. Поставити на вогонь, довести до кипіння і варити 10 хвилин. Масу протерти через сито, додати спеції і варити, помішуючи, ще 20 хвилин на середньому вогні. Розкласти по простерилизованным банкам, укупорить.
3. Персиковий соус готовий! ПОРАДА: якщо вам здасться, що соус вийшов рідкуватим, додайте 10-20 г пектину, змішаним з сахаром.