Соус песто з базиліком, сиром і кедровими горішками

Соус песто з базиліком, сиром і кедровими горішками простий рецепт. Песто майбутнього: прочитайте і запам’ятайте сьогодні, щоб не пошкодувати про це завтра. Сьогодні песто роблять практично з будь-яких продуктів: рукола, трави, навіть томати. А адже класичний песто – це базилік, часник, кедрові горішки (вони ж пиньи), пармезан і хороше оливкова олія. Головне – свіжість.
Соус песто настільки смачний, що з’їсти з ним можна все, що завгодно. І не плутайте покупної песто з домашнім. Домашній соус набагато смачніше. Я поділюся з вами класичним генуезьким рецептом, але дотримуватися класики вас ніхто не зобов’язує. Просто зрозумівши принцип, ви зможете в будь-який момент приготувати свій власний песто, який ніде не купиш.

Інгредієнти

100гр – базиліка
100гр – пармезану або твердого сиру
60-80гр – кедрових горішків
2-3 зубчики – часнику
50-100гр – оливкової олії
Сіль/перець

Соус песто з базиліком, сиром і кедровими горішками покроковий рецепт

1. Справжній песто готують в ступці, але я спрощую процес і готую в блендері. Нічого складного, всі інгредієнти потрібно перемолоти, а сир попередньо натерти і теж додати в блендер.
2. Блендером ми можемо регулювати фракцію соусу: його можна зробити за текстурою, якщо не перемелювати занадто довго або перетворити в пюреобразную масу. Зберігаємо в холодильнике.
3. Мій улюблений салат з песто: запечена буряк, сир сулугуні або козячий сир і песто. А ще песто можна додавати в пасту, подавати з картоплею, м’ясом і просто з підсушеним багетом.