Льняний соус

Лляної соус простий рецепт. Цей соус ідеально поєднується з чорним хлібом, особливо з бородінським вприкуску до борщу!

Інгредієнти

200 р ароматного (не горького) масла,
100 мл питної води,
50 р коричневого або білого льону,
40 г соняшникових (гарбузових, конопляних) насіння,
15 г лимонного соку,
5 г яблучного оцту,
12 г меду і коричневого цукру,
10 р солі,
1-2 зубчики часнику або 1/2 ч. л. порошку.

Лляної соус покроковий рецепт

1. Насіння льону краще попередньо промити через сито. Залити водою і залишити на 1-12 ч. До льну додати часник, мед, сіль, оцет, лимонний сік. Подрібнити. Всипати насіння, измельчить.
2. Цівкою вливати олію, продовжуючи працювати блендером. Я брала соняшникову нерафіновану олію, можна брати будь-яку на свій вкус.

3. У результаті повинна вийти однорідна, густа маса. Зберігати в скляній закритій банці, в холодильнике.