Соус з червоної смородини до мяса з часником на зиму

Домашній Соус з червоної смородини до м’яса з часником на зиму простий рецепт. Соус зі смородини з журналу для гурме – гостренький, у мене з міксу чорної і червоної і перців. При додаванні чорної смородини можна отримати більш виражений солодкий смак з незвичайним ароматом! Не любите солодкуваті соуси – коректуйте за смаком – додайте трохи оцту, а цукру покладіть менше. З червоної смородини соус буде більш кислим.

Інгредієнти

✔️250 г червоної смородини (я взяла 50/50 чорну і червону)
✔️2 болгарських перцю
✔️2 стручки гострого перцю
✔️6 зубчиків часнику
✔️5 гілочок базиліка
✔️5 гілочок кропу
✔️100 г цукру
✔️1чл солі

Соус з червоної смородини до м’яса з часником на зиму покроковий рецепт

1. Ягоди зняти з гілочок, перці очистити від плодоніжок і насіння, нарізати все крупно, зелень теж режем.
2. Пропускаю все через блендер (можна на м’ясорубку з дрібною решіткою) разом з чесноком.
3. Додати сіль і цукор, перемішати і настоювати добу, у мене просто на кухні стоїть, через 24 години проварюємо на середньому вогні після закипання 10-15 хвилин, протираємо через сито для шовкової консистенції, знову даємо закипіти, проварюємо минутку.
4. Розкладаємо по стерильним малим банкам, зберігати в прохладе.