Грецький соус Дзадзікі класичний в домашніх умовах

Грецький соус Дзадзікі класичний в домашніх умовах простий рецепт. У Греції соус дзадзікі подають як соус-дип до хліба і овочів, до м’ясних страв чи риби. Ми його любимо їсти прямо так, з підсмаженим пітою. А я обожнюю з хлібцями! Вже близько місяця я відмовилася від хліба і замінила його хлібцями Bite.

Інгредієнти

Часник – 2 зубчики
грецький Йогурт – 150 мл
Огірок – 1 шт.
Кріп, петрушка – маленький пучок
Оливкова олія – 1 ст. л.
Лимонний сік – 1 ст. л.
Сухі спеції (орегано, кмин) – 1/2 ч. л.
Морська сіль

Грецький соус Дзадзікі класичний в домашніх умовах покроковий рецепт

1. Часник пропустити через часникодавку. Огірок очистити і натерти на тертке, добре віджати. Йогурт віджати через марлю або сито, щоб пішла зайва жидкость.
2. У йогурт додати часник, огірок, оливкова олія, лимонний сік, дрібно нарізану зелень, спеції і соль.
3. Можна подавати до будь-якої страви! До речі, якщо ви не їсте молочку, можете з легкістю запам’ятати на веганські йогурт.