соус Ткемалі для мясних страв

Ткемалі – соус для м’ясних страв, який готується із слив. Він має приємний кисло-солодкий смак з легкими гострими нотками.

Інгредієнти

Слива – 1,5 кг
Вода – 250 мл
Часник – 2 шт.
Перець чилі – 2 шт.
Кінза – пучок
Цукор-пісок – 2 ч. л.
Сіль – 1,5 ч. л.
Приправа Хмелі-Сунелі – 1 ч. л.
Базилік сушений – 1 ч. л.
Приправа Уцхо-Сунелі – 1 ч. л.

соус Ткемалі для м’ясних страв покроковий рецепт

1. Сливи переберіть і добре промийте під проточною водою, перекладіть їх у каструлю і залийте водою, поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння і проваріть 15 минут.

2. Потім подрібніть блендером. ⠀ Подрібнені часник, перець і кінзу додайте в сливове пюре. ⠀ Всипте сіль, цукор і спеції. ⠀

3. Прогрійте суміш ще 10-15 хвилин. ⠀ Розлийте по стерилізованим баночках. ⠀ Зберігайте в прохолодному месте.

Відео рецепт 👇