Інгредієнти
Для коржів:
згущене молоко 380 г або 1 банка
борошно 160 г
яйця 2 шт.
розпушувач 10 р
ванілін 1 р
Для крему-пломбір:
Яйце 1 шт.
Цукор 200 р
Крохмаль 35 р
Ванілін 1 р
Молоко 400 мл
Вершкове масло 110 р
Вершки 33% 250 мл
Вершковий торт Молочна дівчинка зі згущеним молоком і молоком покроковий рецепт
Яйця збиваємо до пишної піни. Додаємо згущене молоко, все перемішуємо до однорідності. Борошно змішати з розпушувачем і ваніліном, поступово просіваємо до рідкої суміші, перемішуємо до однорідності. Даємо тісту відпочити 15 хвилин, поки розігрівається духовка до 180°.
Готуємо листи пергаменту для випічки коржів: На кожному аркуші малюємо однакові круги діаметром ~18см. Аркуш пергаменту кладемо на деко, змащуємо тісто на всю площу намальованого кола, на один корж піде ~2-3 ст. л. Випікаємо кожен корж ~5-7 хвилин до підрум’янення, остуджуємо, знімаємо пергамент, обрізаємо нерівні края.
Заварна основа: Яйце змішуємо з цукром і крохмалем. Молоко нагріваємо до гарячого. 1/3 гарячого молока додаємо до яєчної суміші, додаємо ванілін, перемішуємо до однорідності, потім відправляємо цю суміш до залишився молока і нагріваємо на плиті, безперервно помішуючи до загустіння, знімаємо з вогню і охолоджуємо, накривши плівкою в контакт.
В остиглу заварную основу додаємо вершкове масло кімнатної температури, і збиваємо все міксером до однорідності. Окремо збиваємо вершки до збільшення в об’ємі і стабілізації. Збиті вершки додаємо до крему, акуратно перемішуємо до однородности.
Можна додати в торт фрукти/ягоди, щоб доповнити смак, але і без цього він прекрасний!
Відео рецепт 👇