Пиріг з сливою і сметаною і корицею в духовці

Як зробити Пиріг з сливою і сметаною і корицею в духовці простий рецепт. Цей рецепт викладаю вже не перший раз і знову ВІН! Може хтось не зберіг в закладки, а шукати лінь, і так – один із смачних пирогів, які я пекла! ОБОВ’ЯЗКОВО СПРОБУЙТЕ ПРИГОТУВАТИ!!! Підійдуть будь-які кисленькі ягоди/фрукти, навіть заморожені (і розморожувати не треба, кладіть так). Зазвичай він у мене з вишнею, але сьогодні печемо пиріг зі сливою!

Інгредієнти

вершкове масло/маргарин 100 гр
цукор 200 гр
сметана 200 гр (у мене 20%)
яйця 2 шт.
борошно 260 гр
розпушувач 1 п. (10 гр)
сіль 1/4 ч. л.
зливу ~ шт. 12
ванільний цукор
і ОБОВ’ЯЗКОВО мелена кориця

Пиріг з сливою і сметаною і корицею в духовці покроковий рецепт

1. Розігріваємо духовку до 180 градусів. Розтоплюємо масло або маргарин (я це робила в мікрохвильовці). У чашу міксера вливаємо розтоплене масло і кладемо цукор, збиваємо. Не зупиняючи міксер додаємо сметану і яйця (яйця по одному), взбиваем.
2. Борошно, сіль і розпушувач просіваємо і додаємо в масляну суміш, перемішуємо не зупиняючи міксер. Форму змащуємо маслом і припудрюємо борошном, виливаємо тісто, розподіляємо (густе тісто достатньо).
3. Зверху розкладаємо очищені від кісточки половинки сливи і трохи вдавлюємо в тісто. Посипаємо зверху ванільним цукром і меленою корицею. Випікаємо ~35-40 хвилин (все залежить від духовки), перевіряємо дерев’яною зубочисткой.