Відкритий пиріг галета з яблуками

Відкритий пиріг галета з яблуками рецепт простий. Швидкий і дуже смачний десерт😋

Інгредієнти

Для тесту:
✅Борошно (у мене рисова) ~ 100г;
✅Вода – 100мл;
✅Масло рослинне – 35мл;
✅Розпушувач – 1/2 ч. л.;
✅Сіль – щіпка;
✅Сах зам – за смаком.

Для начинки:
✅Яблука – 200 г
+
✅Крохмаль кукурудзяний – 10 г;
✅Сах зам на присипку – за смаком;
✅Кориця – 10г;
✅Жовток для змазування;
✅Кунжут на присипку – 5г (за бажанням).

КБЖУ на всю галету (280г): 906 ккал/11.9/44/113.4
КБЖУ на 100г: 323 ккал/4.2/15.7/40.5.

Відкритий пиріг галета з яблуками покроковий рецепт

1. Просіваємо борошно, розпушувач, додаємо сіль і цукрозамінник, вливаємо воду, рослинне масло. Добре перемішуємо, замішуємо м’яке, еластичне тісто. Борошна може знадобитися трохи больше/меньше.

2. Тісто вкриваємо і залишаємо на 20 хвилин. У цей час можна нарізати яблука. Потім розкачуємо тісто товщиною 3 -5 мм Розподіляємо по середині крохмаль і викладаємо яблоки.

3. Присипаємо цукрозамінником і корицею. Краї тіста піднімаємо, змащуємо жовтком. За бажанням посипаємо кунжутом. ⠀ Випікаємо при температурі 180 градусів до зарум’янювання близько 25 минут.

Відео рецепт 👇