Вялені помідори з часником в олії на зиму в духовці або сушарці

В’ялені помідори з часником в олії на зиму в духовці або сушарці простий рецепт. Якщо рецепт Вам сподобався і був корисний, залиште будь ласка коментар ☺️ Кількість інгредієнтів не пишу, так як, духовки і сушіння у всіх різні, важливо не кількість, а сам процес приготування

Інгредієнти

◽️ Томати (помідори повинні бути щільні і м’ясисті)
◽️ Сіль
◽️ Цукор
◽️ Прованські трави
◽️ Часник
◽️ Масло рослинне або оливкове

В’ялені помідори з часником в олії на зиму в духовці або сушарці покроковий рецепт

1. Наріжте помідори і вийміть все насіння, щоб залишилася тільки м’якоть, швидше це робити руками, ложечкою у вас піде більше часу. Викладіть помідори на паперові рушники, щоб пішла залишилася волога. Далі викладіть в сушку (або деко на пергамент) шкіркою вниз, щоб волога не катала на дно.

2. Посипте трохи сіллю і прованськими травами (за бажанням можете посипати цукром, прям крапельку, якщо помідори кислі). Сушіння помідори вялятся 9-10 годин при температурі 70 градусів (можливо трохи менше, можливо трохи більше, все залежить від розміру помідорів).

3. В духовці помідори вялятся від 4 до 6 годин при температурі 80-90 градусів, дверцята потрібно залишити відчиненими. Після дайте помідорів охолонути, гарячими їх розкладати не можна, розкладіть помідори по банках, між шарами покладіть пластинки чеснока.
4. Для того щоб помідори у вас збереглися до наступного врожаю, їх потрібно залити маслом або рослинною або оливковою, масло має повністю покувати помидоры.

5. Зберігати їх потрібно в холодильнику або холодному погребі. Приблизно, у мене з 4 – 4,5 кг, вийшло 4 баночки по 200 гр. Всім приємного апетиту ❤️

Відео рецепт 👇