Освежу у вашій пам’яті рецепт в’ялених томатів. Застосування у них величезне! Найбільше я люблю, звичайно, бутерброди) але можна і в салати, і в пасту, і в омлети-куди хочете) Як приготувати смачні В’ялені томати вершки в духовці олії рецепт простий і швидкий на зиму.
Інгредієнти
2 кг помідорів (звичайно, найзручніше вершки, але підійдуть і звичайні)
3 ст. л рослинного масла
2 ст. л цукру
1 ст. л солі
Чорний перець і паприка на ваш розсуд
В’ялені томати вершки в духовці олії покроковий рецепт
1. Помідори просто розрізати навпіл, якщо це вершки. Якщо звичайні, то нарізати на кілька частин. Видаліть зайву рідину, насіння, якщо хочете. Так вони швидше высушатся. Додати до них масло, всі спеції, перемішати, викласти на деко і прибрати в духовку на 100 гр на режим конвекції приблизно на 3-5 часов.
2. Регулюйте бажану вам текстуру , у мене в цей раз сушилися 3,5 години. Тепер. Потрібно прострелилизовать банку, раніше я цього не робила, і в мене помідори в банку швидко псувалися. Я добре мию банку, наливаю трохи води і ставлю в мікрохвильовку на 1,5 минуты.
3. Крім цього потрібно підготувати масло. Найкраще оливкова. Його потрібно близько 150 грам, додати гілочки розмарину і нагріти масло(не кип’ятити!). Після витягти гілочки. Ще потрібно зубчиків 7 чеснока.
4. Готові помідори щільно укласти в гарячу банку, чергуючи з часником, залити гарячим маслом і закрити гарячої кришкою (я її прокипятила в каструлі). Остудити і прибрати в холодильник.