Не буду описувати який він смачний, його потрібно пробувати. Виноградний пиріг від Джеймі Олівера простий рецепт в духовці.
Інгредієнти
500гр винограду без кісточки
400гр борошна
270гр цукру
180гр вершкового масла
150мл молока
100мл соняшникової олії без запаху
4 яйця
2 апельсина
2 лимона
1.5 ч. л розпушувача
1п ванільного цукру
Виноградний пиріг від Джеймі Олівера покроковий рецепт
1. Збиваємо яйця з цукром і ванільним цукром до утворення пишної піни (8-10 хвилин). В яєчну масу додаємо олію. Потім додаємо молоко і розм’якшене вершкове масло – перемішуємо міксером на низьких обертах. Борошно просіяти з розпушувачем і перемішати лопаткою. Цедру лимонів і апельсинів додаємо в тісто, перемешиваем.
2. Даємо насититися ароматом 10-15 хвилин. Додаємо до тіста 150-200гр винограду. Гарненько перемішуємо і виливаємо у форму для випікання (діаметром 26см) застланную пекарської папером. Відправляємо пиріг в розігріту духовку на 15 минут.
3. Після закінчення часу дістаємо пиріг і посипаємо рештою виноградом. Відправляємо назад в духовку і випікаємо 35-40 хвилин при температурі 180 градусів. Готовність перевірити зубочисткою. Остиглий пиріг присипати цукровою пудрой.