Вишневий пиріг з яблуками та корицею

Як приготувати вишневий пиріг з яблуками і корицею рецепт в духовці. Ось таке цікаве поєднання. Шалено яскравий смак вишня і приголомшливе пісочне тісто. Ідеально для осіннього вечора з чашкою чаю і приємною компанією.

Інгредієнти

Тісто;
– борошно 300 гр.,
– холодне вершкове масло 190 гр.,
– вода холодна 120-150 мл,
– цукор 30 гр.,
– сіль 0,5 ч. ложки,
.
Начинка;
– вишня 400 гр.,
– яблука середнього розміру 3 шт.,
– цукор 60 гр.,
– кориця 1 ч. ложка
– зірочка бадьяна 1 шт.
– крохмаль 30 гр.,

Вишневий пиріг з яблуками і корицею покроковий рецепт

1. Масло пробиваємо блендером разом з борошном, сіллю і цукром. Додаємо воду, і замішуємо тісто. Відправляємо в холодильник на 2 години. Яблука нарізаємо дрібним кубиком і відправляємо в сотейник.
2. Додаємо вишні, цукор і крохмаль. Ставимо на середній вогонь. Уварюють до загусання. Додаємо спеції. Даємо охолонути. Тісто розкачуємо товщиною 4 мм. Викладаємо у форму. Зверху начинку.

3. З решти тіста формуємо сіточку і прикраси. Відправляємо в морозильник на 30 хв. Змащуємо жовтком, посипаємо цукром і корицею. В духовку при 180°С до рум’яного кольору корочки.