Маковий торт з лимонним курдом і бізе

Як смачно зробити Маковий торт з лимонним курдом і бізе простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Маковий бісквіт:
Яйце – 4 шт.,
Цукор – 120 гр.,
Кукурудзяний крохмаль – 25 гр.,
Борошно – 100 гр.,
Мак – 60 гр.,
Розпушувач – 1 ч. л.,
Щіпка солі,
Ваніль.

Лимонний курд:
Лимонний сік – 120 мл.. (приблизно 2 лимона),
Цедра 2х лимонів,
Цукор – 75 гр.,
Жовтки – 4 шт.,
Вершкове масло – 70 гр.,
Ваніль.

Безе:
Яєчний білок – 50 гр.,
Цукор – 100 гр.,
Ваніль.

Крем (для вирівнювання торта):
Сир маскарпоне – 500 гр.,
Вершки – 250 гр.,
Ваніль.

Маковий торт з лимонним курдом і бізе покроковий рецепт

1. Маковий бісквіт:
Збиваємо яйця і цукор в щільну піну, потім частинами просіваємо борошно, змішане з крохмалем і сіль. Так само поступово вводимо мак, акуратно перемішуючи, щоб яєчна маса не осіла. Виливаємо тісто у форму 24см. і відправляємо в розігріту до 170 духовку на 25 хвилин. Даємо охолонути, ділимо на 2 однакових коржа.
2. Лимонний курд:
Жовтки перетираємо з цукром, додаємо сік і цедру, потім ставимо на водяну баню і варимо, постійно помішуючи, до загустіння. Знімаємо з лазні і додаємо масло, добре перемішуємо і проціджуємо через сито (або збиваємо блендером), потім накриваємо харчовою плівкою в контакт і відправляємо в холодильник на пару часов.
3. Безе:
Білки збиваємо з цукром і ваніліном до щільних пік. Потім викладаємо у форму 22 див. на пергамент, добре розподіляємо і відправляємо в розігріту до 90 градусів духовку на 3 години. Меренга повинна бути сухой.
4. Крем:
Все з’єднуємо і збиваємо в однорідну масу. Цукор додайте на свій смак. Також нам потрібно розтоплений білий шоколад для змащування меренгового коржа (з двох сторін).

5. Збірка: корж + курд + меренговый корж, змащений білим шоколадом(щоб залишався сухим),потім знову курд + корж + крем! Торт відправляємо на ніч у холодильник для стабилизации.