Інгредієнти
КБЖУ на 100 г: 93 Ккал, Б 7,5, Ж 4,3, У 7,4
Вага 1050 р
Діаметр форми 16 см
Підсолоджувач: 1 грам мого підсолоджувача еквівалентний 10 грам цукру.
Інгредієнти для коржа:
Яблучне пюре 75 р
Сік лимона 10 г
Цедра 1/2 лимона
Борошно (зеленої гречки) 30 р
Підсолоджувач 5 р
Розпушувач 2 г (1/3 чайної ложки)
Яйце 1 шт
Ксантанова камедь (1/3 мірної ложки об’ємом 1 мл) 0,2 г (можна замінити пудрою эритрита або сиропом без цукру 20 грам)
Просочення: натуральний сироп цикорію 10 г + вода 10 р.
Інгредієнти для компоті:
нарізані Яблука (2 великих) 240 г
Лимонний сік-30 г
Цедра 1/2 лимона
Підсолоджувач 10 р
Агар-агар 0,5 г (1/2 мірної ложки об’ємом 1 мл)
Інгредієнти для мусу:
Вода 54 р
Желатин 9 р
Рікотта 400 р
М’який сир 240 р
Підсолоджувач 14 р
Натуральний екстракт ванілі 1-2 ч. л.
Яблучний ПП торт без лактози, без глютену і без яєць покроковий рецепт
Перемішуємо всі інгредієнти до однорідності. В окремій ємності змішуємо яйце і трохи ксантанової камеді. Цей натуральний інгредієнт допомагає зберегти пишність яйця, якщо ви збиваєте його без цукру. У даному рецепті можна обійтися без камеді або замінити її на 20 грам эритрита або натурального сиропу без цукру. Збиваємо яйце на середній швидкості міксера до отримання однорідної пишної світлої массы.
Для яблучного компоті нам знадобиться два великих яблука. Дуже важливо, щоб яблука були смачні – від цього залежить смак десерту. Очищаємо яблука від шкірки. І нарізаємо маленькими кубиками приблизно по півсантиметра. В нарізаному вигляді виходить 240 грам яблук. Перекладаємо їх у сотейник. Додаємо 30 грамів лимонного соку. Дуже класно і більш екзотично ця начинка заграє з соком лайма, а також тут чудово підійдуть апельсин або навіть грейпфрут!
Цю начинку можна зварити і зовсім без згущувача, можна додати ту ж камедь або пектин. А я додам буквально півграма агар-агару. Насипаю його в сік, що виділився, щоб агар відразу розчинився в рідині і не залишився грудкою. Така кількість агар-агару не зробить начинку дуже щільною, але допоможе компоті не розвалюватися в торті. Уварюю начинку до розм’якшення шматочків. Готовність коржа перевіряємо зубочисткою. Даємо коржу охолонути. Знімаємо фольгу, коло пекарської папери. Проходимся ножем по краю форми, щоб вийняти корж.
Викладаємо корж. Мало не забула ацетатную стрічку – з нею, звичайно, буде легше виймати торт. Корж сам по собі досить м’який, але просочення йому не завадить. Я використовую воду з сиропом цикорію в рівних пропорціях, сумарно 20 грам. Викладаємо начинку на корж і розподіляємо рівним шаром. Основа готова, залишаємо її в холодильнику. А поки приготуємо мус на основі рікотти. Нам знадобиться 54 грами холодної воды.
Додаємо 240 грам м’якого сиру, підсолоджувач за смаком і натуральний екстракт ванілі. Всі інгредієнти об’єднуємо блендером. Доводимо масу до однорідності. Вливаємо желатин. І ще раз перемішуємо блендером. Повинна вийти однорідна гладка маса. Перекладаємо її в кондитерський мішок, заворачиваем.
Трохи потрясем форму, тримаючи за основу, щоб вирівняти поверхню. Накриваємо торт харчовою плівкою і відправляємо в холодильник як мінімум на 4 години. Мені часто надходять запити на рецепт кейк попсов, тому я покажу, як легко їх можна зробити з обрізків будь-якого коржа. Подрібнюємо корж виделкою або блендером.
Кейк попси, звичайно, можна на паличці занурити в глазур. Я ж для декору торта просто обвалюю їх в кокосовій борошні, щоб отримати білі оксамитові цукерки з лимонно-яблучним смаком. Коли торт повністю стабілізувався, прибираємо харчову пленку.
Невелике зелене яблуко. Мені здається, на цьому можна і зупинитися – вже красиво! Але я трохи доповню: білі кейкпопсы і трохи кедрових горішків. Ось такий яблучний торт вийшов! Дуже простий і красивий! Давайте його разрежем.
Дуже смачно!!! У цьому торті найпростіше яблуко заграло новими фарбами! І, покажу, кейкпопсы в розрізі: це просто м’які цукерки з лимонним вкусом.