Яблучний ПП торт без лактози, без глютену і без яєць

Я готую здорові десерти без цукру. Як зробити Яблучний ПП торт без лактози, без глютену і без яєць рецепт простий. Сьогодні я покажу вам, як приготувати дуже смачний і легкий у всіх сенсах торт Яблуко. Яблучно-лимонне компоті на повітряній коржі чудово поєднується з ніжним мусом з рікотти. Цей торт підкорює своєю легкою кислинкою і тануть текстурами. Калорійність у торта непристойно низька! А готується він дуже легко!

Інгредієнти

КБЖУ на 100 г: 93 Ккал, Б 7,5, Ж 4,3, У 7,4
Вага 1050 р
Діаметр форми 16 см
Підсолоджувач: 1 грам мого підсолоджувача еквівалентний 10 грам цукру.

Інгредієнти для коржа:
Яблучне пюре 75 р
Сік лимона 10 г
Цедра 1/2 лимона
Борошно (зеленої гречки) 30 р
Підсолоджувач 5 р
Розпушувач 2 г (1/3 чайної ложки)
Яйце 1 шт
Ксантанова камедь (1/3 мірної ложки об’ємом 1 мл) 0,2 г (можна замінити пудрою эритрита або сиропом без цукру 20 грам)

Просочення: натуральний сироп цикорію 10 г + вода 10 р.

Інгредієнти для компоті:
нарізані Яблука (2 великих) 240 г
Лимонний сік-30 г
Цедра 1/2 лимона
Підсолоджувач 10 р
Агар-агар 0,5 г (1/2 мірної ложки об’ємом 1 мл)

Інгредієнти для мусу:
Вода 54 р
Желатин 9 р
Рікотта 400 р
М’який сир 240 р
Підсолоджувач 14 р
Натуральний екстракт ванілі 1-2 ч. л.

Яблучний ПП торт без лактози, без глютену і без яєць покроковий рецепт

1. Для коржа нам знадобиться 75 грам яблучного пюре. Можна використовувати покупне дитяче пюре. Додаємо 10 грам соку лимона. 30 грам цільнозерновий борошна, у мене це борошно зеленої гречки. Підсолоджувач і 2 грами розпушувача. Якщо любите яскраву гірчинку – можна додати цедру половини лимона.

Перемішуємо всі інгредієнти до однорідності. В окремій ємності змішуємо яйце і трохи ксантанової камеді. Цей натуральний інгредієнт допомагає зберегти пишність яйця, якщо ви збиваєте його без цукру. У даному рецепті можна обійтися без камеді або замінити її на 20 грам эритрита або натурального сиропу без цукру. Збиваємо яйце на середній швидкості міксера до отримання однорідної пишної світлої массы.

2. Частинами вмішуємо збите яйце в тісто. І акуратними рухами лопатки знизу вгору перемішуємо до однорідності. Виходить ось таке повітряне тісто. Для випічки я буду використовувати кільце діаметром 16 сантиметрів з дном з фольги. Всередині лежить коло пекарської папери. Форму підготуйте заздалегідь – це тісто хоче скоріше потрапити в духовку. Вирівнюємо. І ставимо випікатися в розігріту до 160 ° с духовку на 17 хвилин.

Для яблучного компоті нам знадобиться два великих яблука. Дуже важливо, щоб яблука були смачні – від цього залежить смак десерту. Очищаємо яблука від шкірки. І нарізаємо маленькими кубиками приблизно по півсантиметра. В нарізаному вигляді виходить 240 грам яблук. Перекладаємо їх у сотейник. Додаємо 30 грамів лимонного соку. Дуже класно і більш екзотично ця начинка заграє з соком лайма, а також тут чудово підійдуть апельсин або навіть грейпфрут!

3. Якщо спробуєте – напишіть мені в коментарях, як вам таке поєднання! Сюди ж додаємо цедру половини лимона або цитрусового, який ви обрали. Підсолоджувач за смаком, якщо у вас лимон так само як і у мене, то підсолоджувача знадобиться досить багато. Перемішуємо всі інгредієнти.

Цю начинку можна зварити і зовсім без згущувача, можна додати ту ж камедь або пектин. А я додам буквально півграма агар-агару. Насипаю його в сік, що виділився, щоб агар відразу розчинився в рідині і не залишився грудкою. Така кількість агар-агару не зробить начинку дуже щільною, але допоможе компоті не розвалюватися в торті. Уварюю начинку до розм’якшення шматочків. Готовність коржа перевіряємо зубочисткою. Даємо коржу охолонути. Знімаємо фольгу, коло пекарської папери. Проходимся ножем по краю форми, щоб вийняти корж.

4. Обрізаємо корж так, щоб він був по діаметру на пару сантиметрів менше форми. З обрізків можна зробити кейк попси, в цьому відео я покажу як. Для складання торта потрібна рівна, не гнущаяся підкладка або дошка. Кільце діаметром 16 сантиметрів. Обертаємо кільце харчовою плівкою і ретельно притискаємо боки – це буде дно.

Викладаємо корж. Мало не забула ацетатную стрічку – з нею, звичайно, буде легше виймати торт. Корж сам по собі досить м’який, але просочення йому не завадить. Я використовую воду з сиропом цикорію в рівних пропорціях, сумарно 20 грам. Викладаємо начинку на корж і розподіляємо рівним шаром. Основа готова, залишаємо її в холодильнику. А поки приготуємо мус на основі рікотти. Нам знадобиться 54 грами холодної воды.

5. І 9 грам желатину. Перемішуємо і залишаємо набухати по інструкції. Через зазначений час нагріваємо желатин до розчинення будь-яким зручним способом, але не доводячи до кипіння. Також нам знадобиться 400 г рікотти кімнатної температури. Якщо у вас рікотта з грудочками, як у мене, отже, нам знадобиться блендер.

Додаємо 240 грам м’якого сиру, підсолоджувач за смаком і натуральний екстракт ванілі. Всі інгредієнти об’єднуємо блендером. Доводимо масу до однорідності. Вливаємо желатин. І ще раз перемішуємо блендером. Повинна вийти однорідна гладка маса. Перекладаємо її в кондитерський мішок, заворачиваем.

6. І викладаємо в торт, поки мус ще рідкуватим. Тут можна обійтися і без кондитерського мішка, але з його допомогою дуже зручно заповнити проміжок між коржем і формою, при цьому не залишивши бульбашок. Якщо ви хочете приготувати кейк попси для декору, то збережіть буквально 30 грам крему.

Трохи потрясем форму, тримаючи за основу, щоб вирівняти поверхню. Накриваємо торт харчовою плівкою і відправляємо в холодильник як мінімум на 4 години. Мені часто надходять запити на рецепт кейк попсов, тому я покажу, як легко їх можна зробити з обрізків будь-якого коржа. Подрібнюємо корж виделкою або блендером.

7. Додаємо трохи крему. Розмішуємо. Повинна вийти маса, з якої легко сформувати кульки. У мене було 40 грам коржа, і 23 грама крему знадобилося до потрібної консистенції. Маса легко формується, і при цьому не липне до рук. В даному випадку в складі є желатин, він ще трохи ущільнить кейк-попси в холодильнику, але можна використовувати будь-який крем.

Кейк попси, звичайно, можна на паличці занурити в глазур. Я ж для декору торта просто обвалюю їх в кокосовій борошні, щоб отримати білі оксамитові цукерки з лимонно-яблучним смаком. Коли торт повністю стабілізувався, прибираємо харчову пленку.

8. Нижню харчову плівку, яка служила нам дном теж акуратно знімаємо і виймаємо з під торта. При цьому піднімати торт повністю не варто – він дуже ніжний, може від цього деформуватися. Знімаємо кільце і ацетатную стрічку. Декор у мене буде вкрай простий. Трохи зеленої глазурі по центру – це глазур на желатині з додаванням чаю матчу для кольору.

Невелике зелене яблуко. Мені здається, на цьому можна і зупинитися – вже красиво! Але я трохи доповню: білі кейкпопсы і трохи кедрових горішків. Ось такий яблучний торт вийшов! Дуже простий і красивий! Давайте його разрежем.

9. Тут ніяких несподіванок – простий акуратний розріз. Але який у цього торта смак! М’який просочений корж з лимонними нотками! Компоті з яскравим смаком яблука та лимона підриває всі смакові рецептори! А ніжний ванільний шар з рікоттою просто чудово поєднується з іншими смаками і пом’якшує їх своєю вершковою насолодою!

Дуже смачно!!! У цьому торті найпростіше яблуко заграло новими фарбами! І, покажу, кейкпопсы в розрізі: це просто м’які цукерки з лимонним вкусом.