Ягідний американський пиріг тарт з меренгою

Як зробити смачний Ягідний американський пиріг тарт з меренгою простий у духовці рецепт.

Інгредієнти

Тісто
240 гр борошна
1 чл солі
200 гр вершкового масла холодного
105 гр крижаної води+1/4 чл оцту

Начинка
300 гр соку від ягід (або ягідного пюре)
250 гр цукру
50 гр кукурудзяного крохмалю або (як у мене) модифікованого крохмалю для холодних сумішей
1 чл лимонного соку

Меренга
4 білка
1/2 чл лимонного соку
200 гр цукру

Ягідний американський пиріг тарт з меренгою покроковий рецепт

1. Тісто.
Масло натерти на борошно, змішати в крихту, влити воду з оцтом і вимісити неоднорідне тісто. Прибрати в холодильник на 30 хвилин. Розкачати, прибрати ще на годину. Розкачати тонко за формою пирога. Розподілити по формі і зберігати в холодильнике.
2. Начинка.
Нагріти сік, вмішати крохмаль, змішаний з цукром, уварити якщо у вас звичайний кукурудзяний крохмаль. Уварювати до в’язкості. Влити сік. Якщо у вас модифікований крохмаль, просто додавати крохмаль з цукром в сік. Вилити суміш на 650 гр ягід. Свіжих краще звичайно. Але можна і заморожених. Перемішати і викласти на сире тісто. Запекти до готовності (орієнтуватися за кольором тесту).
3. Меренга.
Білки поступово збити з цукром. Викласти на остиглий тарт і поставити на пару хвилин під гриль, розігрітий на максимальну температуру.