Як правильно солити рибу в домашніх умовах

Як правильно солити рибу в домашніх умовах простий рецепт. Коли чоловік привозить багато дрібної риби, довелося навчиться солити 😁… вона нереально смачна виходить😍

Інгредієнти

☑️ риба дрібна (будь-яка)
☑️ сіль
☑️ нитка, скріпки

Як правильно солити рибу в домашніх умовах покроковий рецепт

1. Дрібну рибу (в цей раз у мене трохи крупноватая 😃, солилась 2 дні‼️) добре промиваємо. ‼️ потрошимо якщо велика‼️ ⠀ Засипаємо сіллю шарами, як показано на відео. Накриваємо тарілкою, ставимо будь-який вантаж і прибираємо в холодильник на добу! ⠀

2. Через добу (якщо великий, через дві) промиваємо від солі, заливаємо холодною водою і даємо постояти у воді 2 години (щоб вийшла зайва сіль). ⠀ Далі на скріпку або з допомогою голки з ниткою, проколюємо в місцях губ (або за хвостик) і підвішуємо сушити (у перші кілька годин з неї буде текти, поставте якусь ємність☝️). ⠀

3. В середньому рибка сохне дня 3-6(залежно від розміру). Дивіться по результату, можливо вам захочеться в’ялений варіант, або навпаки-із суші. ⠀ Зберігаємо ми рибу в холодильнику, але вона у нас з’їдається швидко 😍

Відео рецепт 👇